sobota 27. září 2014

Sexuální život

Popsat svůj sexuální život pomocí názvů knih byla jedna humorná aktivita čtenářské skupiny, kterou jsem zachytila na FB. Pobavila jsem se nad nápady některých vtipných účastníků a zároveň mě to nečekaně insiprovalo pro drobnou slovní hrátku se studenty. Ne snad, že bych je chtěla zapojit do hry se sexuální tematikou, na to jistě nepotřebují stárnoucí kantorku. Ale hra se lehce modifikovala a oni měli vyjádřit svůj vztah k historii čili k dějepisu pomocí názvů knih. Jako takovou krátkou rozcvičku před vlastní výukou, tedy jak se teď módně říká hezky česky, takový brainstorming. A ejhle, bavilo je to, byli vtipní a nápadití, a ve finále jsme se pobavili všichni. A protože ve škole ještě musí být i to poučení, také jsme si definovali autory zmíněných děl, zafixovali si je a třeba se to jednou hodí. 
Septimáni třeba mají vztah k dějepisu tentoJ: Temno, Krásné zlo, Můj boj! Hvězdy nám nepřály, Neználek, Idiot, Záhada hlavolamu, Bídníci, Svět bez hranic, Božská komedie….

No není v té škole veseloJ. A nemusí se ani probírat sexuální životJ.

2 komentáře:

  1. :-))) tak ten se ti povedl!! Já rychlík- rozklikla příspěvek, přečetla tučně napsané v textu- poznala jsem názvy knih (hurá!)- , a pak to povídání o popisu sex.života pomocí těch názvů- a válím se tu smíchy a při druhém čtení zjišťuju, že všechno je jinak- a tučné názvy nevystihují tvůj sex.život, ale... :-))) super nápad, to věřím, že se puboši vyřádili... já koneckonců taky! ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. No, zjevně by některé i můj život trefně vystihly, leč tentokrát jsem chtěla být seriózní:-) Ostatně. i název mé knihy by se dal v tomto kontextu dobře využít, Odnikud nikam je dost výstižné:-). Ale nastavila jsem to jako školní téma, tedy jde o vztah k historii:-) Leč....
    Hezký víkend s knihou přeji:-)

    OdpovědětVymazat