úterý 16. září 2014

Dvořákova Praha

Tady by asi měla znít hudba. Slova ten zážitek zprostředkovat nedokážou. Včerejší večer v zrekonstruovaném Rudolfinu v rámci právě probíhajícího festivalu Dvořákova Praha měl všechny atributy skvělého zážitku, takřka se chce napsat dechberoucíchoJ. A to nejen proto, že hrál můj velký favorit a oblíbenec Jiří Bárta. Takové hudební zážitky dovedou nechat otisk v duši. I v té mojí, okoraléJ 
 Na repertoáru byl Dvořák a Čajkovskij. A v Dvořákově síni, která je jedním z nejlepších sálů v Praze, ne-li nejlepším, to tedy znělo. Takže finále vyvolalo potlesk standing ovation. 
   Po koncertu ještě následovalo krátké posezení s umělci, avizované jako "setkání po potlesku". Takový krátký rozhovor o koncertu, festivalu a vůbec o hudbě jako takové. Patronem této komorní řady festivalu je Jiří Bárta, který pro festival sestavil sérii komorních koncertů od Mozarta po Schonberga.  Vše inspirováno Antonínem Dvořákem. Krásný zážitek. A hráli tito mistři: Vadim Repin, Jiří Bárta, Konstantin Lifschitz a Terezie Fialová.



Žádné komentáře:

Okomentovat