pondělí 8. září 2014

Kavárna „tour“

 Někdy člověk navštíví tolik podobných objektů, že se z toho stane samozvaná monotematická "tour"J.
Již jsem zažila „Přemyslovskou“, knižní či památkovou. Kavárenskou už vlastně také. V okamžiku, kdy jsme po nečekaném zrušení kavárny v Jilské hledaly nové místo pro naše Hovory. Tenkrát jsme zakotvily ve Vysočanech, kde byla nejen krásná kavárna, ale i vstřícná majitelka, která se tvářila tak nadšeně, že nebylo těžké jí zájem o naše Hovory uvěřit.  Naše vize ji prý mluví ze srdce, moc ji těší, že se chceme s historiky scházet právě v kavárně Dadap....  Zjevně šlo o zdařilou hereckou etudu, neb rok se s rokem sešel a paní už má zase jiný názor a vizi naprosto neslučitelnou s nějakými historickými hovory. Tedy opět hledáme. A je to vskutku „tour.“ Člověk by nevěřil, co je v centru zajímavých (i nezajímavýchJ) kaváren, a stejně tak různorodých kavárníků. Podobně zajímavou studii nabízí i setkání s personálem, který někde takřka sálá profesionalitou, jinde zase budí úžas nad odvahou (nebo možná zoufalstvím) majitele někoho takového zaměstnat.  
Do užšího výběrového kola se nám dostalo několik favoritů, ale to, co chceme, zatím nemáme. Vlídné, sofistikované místo s atmosférou, v centru (případně širším centruJ), u metra. To tedy nemáme. Ale to nebyl ani Dadap a fungovalo to. Tak uvidíme. 
Na září chystáme setkání s Pavlem Žáčkem, tedy je načase určit místo dějeJ
Již brzy. Coming soon.

  A jako bonus našeho putování za kavárnou, která vás chytne, jsme jednu našly. Není pro nás vůbec vhodná, ale pro posezení v centru jako dělaná. Krásná, zajímavá, s atmosférou. Ve Vodičkově ulici, vedle Langhansu, ve vnitrobloku. Pár metrů od rušné Vodičkovy proniknete do tichého ráje. Při putování centrem ideální zastávkaJ

Žádné komentáře:

Okomentovat