čtvrtek 11. září 2014

11. září

Dnešní expresivní datum samozřejmě vybízí k rozboru terorismu a současného světového napětí. To ale dnes ponechám jiným. 
Navíc, jedenácté září je i datem jiné dramatické události, tentokrát z našich luhů a hájů. To když v jednapadesátém vyjel vlak svobody, který nezastavil v  Aši, jak mu pravil jízdní řád, nýbrž pokračoval dále do Němec. A povedlo se mu desítky lidí převézt do svobodného světa.  Každý dobrý skutek je však vždycky samozřejmě potrestán, proto vzápětí na hranici vyrůstají tak nepropustné zábrany, že železná opona je už doopravdy železná. To ale také dnes ponechám stranou, byť jde o událost nadmíru zajímavou.
 Leč dnes hodlám zneužít data jedenáctého září a doufat, že sem zabloudí víc lidí, které tímto budu moci pozvat na naše první podzimní Hovory o historii, které proběhnou 24. září 2014 a jako hosta uvedeme pana Pavla Žáčka.
A setkáme se na Letné v Záletné sověJ! 24. 9. v 19 hodin 
Srdečně tedy zveme na setkání v příjemném prostředí s příjemným člověkem, který nás provede nepříjemnou dobou, tedy dobou totalitních praktik minulého režimu.
Přijďte, prosím, vyzkoušet, zda se i nadále budeme moci scházet v Záletné sově, která je milá, vstřícná, útulná, ale úplně jiná než byly kavárny dosavadní. A navíc jsou kolem samé modré zóny, takže cesta autem asi ne. Ale MHD je celkem hustá (myslím hustá v pravém toho slova smyslu:-))
 z Vltavské (C) i z Hradčanské (A) několik tramvají- 25,1, 26, 8, 12, ba i pětka tu tuším krouží. Zastávka Letenské náměstí, přejít křižovatku do Šmeralovy ulice a jste tamJ. Těšíme se.
                                                         Záletná Sova



Žádné komentáře:

Okomentovat