středa 4. prosince 2013

Ogar z Moravy a pražská prostitutka Blanka

Nepůjde o žádnou erotickou vsuvku, ale o krátké zamyšlení nad stavem Blanky v letenském podzemí.  Pražskými politiky úspěšně tunelovaný tunel Blanka se opět dostal do popředí mediálního zájmu. Náš „mladý ogar“ z Olomouce, který se dostal do čela radnice jakýmsi radničním převratem, který naopak média moc nerozpitvávala, tudíž tady máme ambiciózního moravského politika, který se setkáním s pražskou prostitutkou (jak jinak lze naší Blanku označit?  J)   se rozhodl vzít si motorizované pražany za rukojmí a na Blance si udělat jméno a podpořit svou dosud závratně rychlou kariéru na cestě z Olomouce do Prahy.
   Tunel Blanka trápí metropoli již dávno. Zatímco kdysi byli lidé schopni za deset let postavit Karlštejn, v Praze nejsou schopni dobudovat předražený tunel do té doby, než si na něm zvedne hmotnou životní úroveň kdejaká skupina pražských politiků. Nechci se pouštět to úvah, že by někteří za svá rozhodnutí už dávno měli bručet v base, spíš se chci pozastavit nad tím, co nového zase očekávají od násilného zastavení stavby. Letná rozkopaná, tramvajová doprava odkloněná, Trojský most zrušen, doprava přecpaná, cena stavby astronomická, přesto někdo přijde s myšlenkou, že je to nutno zastavit? Ještě s odůvodněním, že jde o černou stavbu. To je, jako když někde na vsi objevíte u pana Nováka plechovou garáž s tím, že je to černá stavba a musí se zbourat. Podle této logiky by měli tunel zasypat a zbourat, tak se přeci zachází s černými stavbami! 
Nu, zdá se, že nám Blanka a magistrát nabídne ještě plno dramatických okamžiků. Takovou komedii v přímém přenosu. Řekla bych, že černou komedii...

3 komentáře:

  1. Blankou se politikům konečně podařilo ukázat, svým podaným v "reality-šou", jak se tuneluje republika:-) Můžeme se všichni na tu atrakci podívat na vlastní oči:-(!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Ale co, Češi to zvládnou :-) http://www.infobaden.cz/2013/11/25/blanku-si-cesi-zasypou-sami-stejne-jako-si-kdysi-postavili-narodni-divadlo-veri-primator/

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, kdyby černá stavba... ona je to spíš černá díra... :-)

    OdpovědětVymazat