úterý 5. března 2013

Nerozumím

Nerozumím v naší zemi mnoha věcem. V poslední době mému nechápání vévodí systém věznění našich poslanců. Nemám nastudovaný trestní zákoník, ale docela by mě zajímalo, zda když mě zabásnou, zda mi také půjde plat? Je mi jasné, že ne,neb u nás se přísně dbá na pořekadlo,  co je dovoleno Jovovi, zcela jistě není volovi.
 V podstatě by se totiž tak dalo dobře ušetřit,takový další pilíř úspěšné důchodové (a nejen důchodové) reformy.  Sedíš ve vězení, ušetříš za bydlení a stravu, asi i za lékařské ošetření, a ještě ti jde plat. Ideální systém. Kam se hrabou utopičtí socialisté. 
Všimla jsem si, že zatímco dřív bývalo vězení přeci jenom jakési stigma, dnešní sebevědomí poslanci, když tedy nevezmou nohy na ramena, nastupují do vězení jako do hotelu. S kufírkem, nadutou sebejistotou a představou,jak budou za katrem dál vykonávat svou práci. Samozřejmě, za plný plat. 
Tak tomu tedy fakt nerozumím. Zřejmě nebudu jediná, ale to naše zákonodárce zcela jistě nezajímá. Známe je, ne!

                          

3 komentáře:

  1. Ani já už ničemu nerozumím. Štve mě tolik věcí, že by to vydalo na pár stránek. Včera jsem byla na školení pro mzdovky, tolik papírové buzerace co zase ti nahoře vymysleli...., v době datových schránek a elektronických podpisů nejsou státní instituce vůbec schopny mezi sebou komunikovat, odpovědnost se přenáší na firmy, účetní atd. Po každém školení odcházím víc a víc znechucená. A nejsem sama.
    No tak jsem si trošku ulevila a jedem dál... Přeji Vám hezký slunečný den.

    OdpovědětVymazat
  2. Majko, plně Vám rozumím. S papírovou buzerací bojuji jak s větrnými mlýny. Ulevit si sice můžeme,alespoň to. Ale to je asi tak vše, co s tím uděláme:-) I Vám hezké slunečné odpoledne

    OdpovědětVymazat