pondělí 14. ledna 2013

Konspirace

Připouštím, že jsem do jisté míry milovník konspirací. Minimálně jim se zájmem naslouchám a mnohdy mám pocit, že se s nimi mohu ztotožnit.  Zejména proto, že vyznávám heslo, že všechno je jinak. A miluji seriál Fringe, který je konspirací doslova přesycen. Většinou jsem ale usazena názorem, že jsem paranoidní a že hledám záhady tam, kde rozhodně nejsou. Nu, někdy musím souhlasit. V rámci předstírání zdravého rozumu to mnohdy ani nepřiznám.
 A někdy (často) si tak v duchu říkám, co když…? 
Situace se prostě někdy vyvíjí tak, že to těm konspiračním teoriím prostě nahrává. Jako třeba nyní. Minulý týden, ještě před volbou prezidenta, jsme s přáteli vedli diskusi o tom, kdo koho půjde volit. A padl tady názor, že je to stejně zbytečné, neb se šíří teorie, že vše je dávno domluveno, prezidentem se stane Zeman. Vyprovokovalo to diskusi, dokonce i lehce vzrušenou. Nesouhlasili jsme, ale zase nešlo nevzpomenout historický bonmot, že o zvolení nerozhodují voliči, ale ti, co sčítají hlasy. Nakonec jsme diskusi rozpustili a šli volit svoje kandidáty, přičemž pana Zemana nevolil nikdo z nás. A ejhle. On vyhrál první kolo. Vyhraje-li i kolo druhé, tak snad uvěřím i všem dalším konspiracím. Nejen, že všechno je jinak a že u nás je možné všechno, ale že to prostě bylo domluvené. Z logiky věci opoziční smlouvy to tak vyplývá, já na bráchu ťuk, a i další body ve zmíněné konspiraci tomu nahrávají. Tak jsem zvědavá, jak to dopadne. Ale výše zmíněný historický bonmot hovoří za vše. 
I to, že Elvis nezemřel, ale pořád žije........J
                                    
Obrázek není z paralelního setkání s Elvisem, poskytla mi ho wikipedie:J

3 komentáře:

  1. Já mám poslední dobou neodbytný pocit, že volby rozhodují media. Doufám, že teorie o konspiraci pravdivé nejsou, pane Zemana opravdu ne...!

    OdpovědětVymazat
  2. Při volbě prezidenta, jsem si poprvé uvědomila, jak se dá v ČR zfalšovat volba. Jak podivné, že po voliči není vyžádán podpis, do evidenční listiny, když odvolí, jak se děje třeba ve Francii?! Proč nestojí člen volební komise u urny a nesleduje vhození obálky? Proč urny nejsou průhledné (i když to je jen kosmetický detail). A pak vzhledem ke složení některých zastupitelstev, jako u nás, které fungují, brácha na mě, já na bráchu, žádná opozice,...?! Tak si pomalu říkám, zda ta konspirace nějak nepřešla z filmového plátna a knih do běžného českého života?!Myslím, že Češi konspirují od středověku a proto vždy skončí v područí...

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsme si doma říkali, že neznáme nikoho, kdo by volil Zemana... ale až do té chvíle, než jsem na jižní Moravě viděla na vlastní oči vesnici, kde ho volili skoro všichni... a ve vedlejší taky... tím se to vyrovnává.

    OdpovědětVymazat