neděle 20. ledna 2013

Stoletý stařík


....který vylezl z okna a zmizel, je další ze severských knih,které se objevily v naší knihovně. Tentokrát nejde o detektivku,ale o humoristický román. Dostal se ke mně vlastně od mého pana nakladatele, možná jako motiv, jakým by se měl ubírat můj další literární pokus.  No, uvidíme. Otevřela jsem ji ve středu, když měl narozeniny Karel Čapek a až dneska ji dorazím. Čapek to tedy není, ale špatná kniha rozhodně také ne.
Četla se mi dobře, byť mi to trvalo. Na jeden zátah jsem ji udolat nedokázala. A nevím ovšem, zda bych něco podobného dovedla napsat, spíš asi ne. Ale ten sarkasmus a nadhled se mi líbil. Jsem ráda, že jsem ji přečetla, je to jedna z lepších knih (podle mého názoru), ale vracet se k ní asi nebudu.        

                                              

2 komentáře:

  1. Minulý týden jsem knížku držela v knihkupectví v ruce. Ještě jsem se nerozhodla, zda si jí koupím. Já tedy většinu knih kupuji "na etapy" :-).

    OdpovědětVymazat
  2. Mám to také tak, kniha se mi velmi líbí, ještě ji čtu:-) Ale nedám ji na jeden zátah a vracet se k ní asi nebudu. Čtení je to k pobavení.

    OdpovědětVymazat