čtvrtek 30. srpna 2018

Letní autoztráty


a díky bohu vzápětí i nálezy. Ději se mi poslední dobou prapodivné autozáhady. Nejprve se nám ztratil technický průkaz. Po dlouhém hledání byl nalezen pečlivě založený mezi ostatními průkazy, jen z druhé strany. Patrně nějaký omyl z roztržitosti. Druh ztráta byla horší. Zmizela přední SPZ. Stalo se takhle jednou o víkendu. V sobotu jsem přijela na návštěvu a v neděli dopoledne švagrová udiveně dí: „ Ty jezdíš bez espézetky?“ Kouknu na ni od odpolední kávy a ne, není to žert. Značka na autě opravdu nebyla. Chvíli jsme podezřívala zdejší záludnou sousedku, ale ta se zde v inkriminovanou dobu nevyskytovala, takže závada byla tentokrát jinde. Na netu jsem zjistila, jaký je ztráta SPZ
vopruz, co všechno musím udělat, zajistit, změnit, zaplatit. Uf. Včetně pokuty, kterou bych případně zaplatila, bez ohledu na to, zda jedu vědomě či nevědomě.  To je až skandálníJ.
Jela jsem nevědomě, protože jsem ji musela ztratit někde cestou.
 Nu, zkusím to. Půjčila jsem si bratrovo auto a pustila se po svých vlastních včerejších stopách, respektive kolejích. Nejezdím po dálnici, protože to se letos v létě nedá. A pro jednou se to ukázalo jako klika. Naše okresky jsou sice také pěkná chuťovka, samá díra, a asi díky tomu jsem značku ztratila. A zase i našla!!!! V jedné takové vlnité rozbité zákrutě ležela. Celou noc a den, přejetá, zubožená, ale byla tam. To tedy byl nález. Díky bohu.
A do třetice pak klíče. Prostě najednou nebyly. I zde se vyplatilo jít po svých stopách zpět a byly nalezeny. Vypadly z kabelky při placení. A nikdo je nesebral ani nijak nezašantročil. Čekaly, až je zase najduJ.
Tak doufám, že tato autoztráta do třetice byla tou poslední.  Nebo zda tam mám započítat i záludně vybitou autobaterii? Tam mě ale zachránil svatý Vlček, zatímco u těch dalších to vidím na Anděla Páně. Tak aby se nevyčerpal. Takové autoztráty (a nejen auto) mohou přibývat a není vždy záruka, že budou i autonálezy. Ale na druhou stranu, je to příhoda na blog a to se také počítáJ

1 komentář:

  1. Jitko,
    já když sečtu dovolenkové ztráty,také slušné číslo ;-)
    To máme jedny ztracené nové dvojdílné plavky / do teď nechápu jak ?/ , jedny dioptrické brýle, ztracené cestou z Jurkovičovy rozhledny, druhý den tamtéž nalezené, ale někdo na ně během té doby šlápl. Do třetice chytrý mobil pád, displey nefunkční. Po návratu jsem ještě stihla odřít levý blatník při vyjíždění ze služební garáže. Do třetice se tentokrát nevyplnilo ;-)
    Asi mám stále vypnutý mozek na prázdninový režim ;-D
    Muž říkal, ano, takové věci se stávají, ale v během pár dní celkem slušný výkon !
    Tak přeji ať těch ztrát v novém školním roce je co nejméně !

    OdpovědětVymazat