neděle 30. listopadu 2014

Třetí přístav

V náročném tempu posledních dní je třeba nějaká romantika. A jelikož naše Hanička je Hana Marie, inspirována jménem jsem sáhla po Anně Marii Kornerové,kterou mám moc ráda,  a dopřála si romantiku v jejím podání. Třetí přístav je romantika historická a to já samozřejmě hodně můžu. Kniha se odráží od revolučních událostí ve Francii, které způsobily, že vojska pochodují celou Evropou, ničí na co přijdou, stará šlechta je na útěku a tvoří se nové pořádky. Kapku nadčasové, pravdaJ.
 Zde jde o příběh dvou sester, které doputují až do Čech a zde se střetávají s českou realitou. A nejen složitá politická situace, ale komplikované rodinné vazby a nevyřešené majetkové poměry tvoří ty ingredience, ze kterých je namíchán koktejl příjemné četby. Na nedělní adventní podvečer jako dělané. 
                                  

2 komentáře:

  1. Vždycky jsem zvědavá, jakou knihu v neděli nabídnete, protože díky Vaším tipům jsem poznala pro mě kdysi neznámé autory, třeba Váňovou, Urbana nebo kdysi dávno Vondrušku. Dnešní autorku taky neznám, ale v knihovně mají pár jejich knížek, takže se začtu:))
    Přeji Vám hezký adventní čas.

    OdpovědětVymazat
  2. Majko, tak to mám radost, že jsem Vás něčím inspirovala. Myslím, že ani tato autorka Vás nezklame. Hezké počtení a krásné adventní období Vám přeji

    OdpovědětVymazat