sobota 29. listopadu 2014

Křest knihy

Křest knihy je vždycky slavnostní záležitost. Tentokrát bohužel nešlo o knihu mojí, (strana 39), ale pan nakladatel mě vyzval, že je dobré kouknut, jak to dělají druzí, tudíž jsme vyrazili do Veletržního paláce do Café 1, kde křtila svou knihu Natálie Kocábová. Po pravdě řečeno, víc mě zlákala osoba kmotry, kterou byla Tereza Brodská, tak jsem se těšila na nevšední setkání a zážitek. A vlastně to tak i bylo…
   Bylo to takové uvolněné až free….
Ono se samozřejmě jinak křtí kniha zaštítěná slavným jménem a takovou kmotrou.
Rozvolněný začátek se posunul asi tak o půl hodiny, do té doby byli v hlavní roli hlavně fotografové, kteří se akčně, až místy zběsile, hromadili tu před autorkou, tu před paní Brodskou či před "taťkou" Kocábem.  
Není asi úplně jednoduché si povídat, když na vás pořád visí hrozen fotografů, ale hvězdy jsou evidentně zvyklé. Profesionálně se usmívaly a nechávaly se oslnit blesky fotoaparátů.
 Paní Brodská ( která je v reálu snad ještě krásnější a štíhlejší než na obrazovce) seděla chvíli vedle nás, ale bylo mi žinantní si jí fotit. „Moje chvíle“ přišla až v okamžiku křtu, kdy jsem se zařadila vedle ty profíky se značkovými „děly“, abych se se svým foto- udělátkem pokusila také o nějaké záběry na blog. Vypadalo to jak z nějaké humoristické povídky, když jsem se tam tísnila mezi profesionály se svým aparátem, který už má svá nejlepší léta dávno za sebou, ale pořád fotí… Snažila jsem se nevnímat ty útrpné pohledy opravdových fotografů a potěšilo mě, že mi i jeden z nich uhnul, aby mi nevlezl do záběru. Profesionál s dobrým srdcemJ
Natálie Kocábová svoji knihu, kterou vydalo Argo, představila slovy Miloše Urbana, který ji prý doporučil (což je tedy pocta, i já to tak vnímám), pak něco málo přečetla ( ozvučení ale bylo prachbídné), poté prohovořila paní Brodská a zpěvačka Vladivojna La Chia ( druhá kmotra), která autorku označila jako "temně pozitivní".
 Zajímavé spojení.
   Pak donutily k proslovu i Miloše Urbana, polila se kniha nějakým americkým pitím a bylo po všem. Tereza Brodská se svým pejskem zmizela hned, autorka a zpěvačka vzápětí. 
A v kavárně pořád proudily davy lidí, které pořád přicházely a odcházely, křest nekřest….
 Nu, jsem ráda, že jsem to viděla. Je to úplně jiné než při našich křtech. Zajímavé. 
Ale až budu mít za kmotru paní Brodskou, to už také budu VIP spisovatelka a všechno bude jinakJ
 I když já mám ty naše komorní křty nakladatelství Jalna velmi ráda.

Tak uvidíme, co přinese moje pátá kniha. Toto byl jeden z inspiračních zdrojů...

                                               křtěná kniha
                                                                 sama autorka
                                                    i občerstvení bylo velmi free
                                                                      Hrdý otec
                                                                     Oficiální část
                                                                    dvě kmotry


                                                          S Milošem Urbanem


                                                                       křest



Žádné komentáře:

Okomentovat