středa 20. února 2013

Benešovy dekrety


Benešovy dekrety jsou jakýsi strašák současnosti. Všichni znají ten pojem, vnímají to jako něco ďábelsky strašidelného, ale nikdo v podstatě o nich nic neví.
 S oblibou se vytahují v politických kampaních, národ vždy zalapá po dechu a davově se řítí za kandidátem nebo naopak proti tomu, který je vůči Benešovým dekretům dostatečně ostrý a kritický.
 Proč, to už nikdo neví.  Protože strašidla se nerozpitvávají. Pak by totiž nebylo čím strašit J.

   Nu, a to je i jeden z důvodů, proč naše Hovory zkusí dekrety důkladně rozebrat. Abychom konečně věděli a rozuměli, protože jen pak se nenecháme zastrašit.
Docent Jaroslav Šebek se uvolil a ochotně nás provede dalším večerem našich Hovorů. Zmiňuji je dnes i proto, abych Vás všechny srdečně pozvala. Za týden. K nám do KolbenkyJ.  
Téma nebude jen tak úzké, obecně se chceme zaměřit na dobu let  45 - 48, zakončenou „vítězným únoremL“, ale Benešovy dekrety by měly být hlavním lákadlem. Samozřejmě kromě docenta Šebka, který s sebou možná přivede i docenta Kuklíka, takže dvě velké persony na území vinárny U Šebestiána.  
Kdo by si něco takového nechal ujít?

  No, někteří možná ano, přesto bych Vás ráda co nejsrdečněji pozvala. Za týden v 19 hodin.  Ve Vysočanech.  Benešovy dekrety vám hned tak někdo nevysvětlí. 
Ve škole určitě ne…L
(nenápadná střelba do vlastních řad si klade za cíl přilákat na besedu zvídavé studentyJ)



2 komentáře:

  1. Z mého pohledu téma víc než zajímavé. Jitko kdyby to bylo možné uvítala bych podrobnější reportáž z těchto Hovorů. Děkuji a přeji hezký den

    OdpovědětVymazat
  2. Majko,moc ráda. Též přeji hezký den

    OdpovědětVymazat