úterý 4. června 2024

Co čekáme od června

 Zkusili jste si někdy udělat anketu popularity mezi měsíci? Například krátkým zamyšlením nad tím, které období v roce máte nejraději? Ono se totiž překvapivě nabízí poměrně velké množství vítězů. Každý má jiné preference, ať už se jedná o počasí, volno, atmosféru či očekávání.

 Pokud tak učiníme, většinou nám pocitově vychází na piedestalu notoricky slavné prázdninové měsíce či adventní čas. Ale mnozí to mají tak, že k těm premiantům řadí právě žité období. Tedy měsíc, který právě usedl na svůj vládnoucí trůn. Dokáže jim přinést pocity až euforické radosti, spojené s žitou každodenností.

Červnové dny mají pro tyto pocity spoustu zvýhodňujících atributů. Čekají nás dlouhé dny a krátké, většinou příjemně teplé noci. V zátylku nás hřeje očekávaní dovolených a prázdnin.

Není vyloučeno, že je v tom nějaká zákonitost, blížíme se do poloviny roku, objevuje se první nutkání k nějakému bilancování, rekapitulaci či sebezpytování, proto je třeba vlídných kulis k jeho provozování.

 Někteří z nás mají červen na pomyslném žebříčku oblíbenosti nejvýše. Jiní ho ale pro právě zmíněné důvody nesnášejí. Dělat tedy nějaké pořadí je hodně ošemetné. Nejlepší varianta je vnímat jako top právě žité dny. Užívejte si tedy červnové pohody v duchu carpe diem, protože minimálně k tomu svými dlouhými dny a předprázdninovou atmosférou červen určitě vybízí. Ostatně, ankety popularity jsou většinou dost zrádné, protože jednou jsi nahoře, ale zase rychle dole. Proto je asi červnové carpe diem nejlepší odpovědí nad úvodní otázkou.



Žádné komentáře:

Okomentovat