pondělí 17. června 2024

Trable s páteří

 Jezevčíci na to trpí, to je všeobecně známo, bohužel. Dlouhé tělo s sebou prostě nese větší riziko meziobratlových problémů. Tobiáše to potkalo už jednou, loni v létě. 

A sotva se rok s rokem sešel, je to tady znova. Jde, jde, kvíkne a nejde. 

A pak se jen plouží. 

Chvíli přemýšlím, jestli to třeba rozchodí, ale vzápětí už míříme k veterináři. Nechtěla bych, aby ochrnul. 

U pana doktora se tak bolestně krčí, že se začnu obávat nejhoršího. Ale naštěstí se černé vize nenaplňují.

Dostane injekci a léky a nesu ho domů. 

Na rozdíl od loňska to není tak rychlé, trvá to celé dva dny, než začne zase být veselý a hravý. Začne lumpačit. Vrátila se mu chuť k jídlu. 

Před schody ale spořádaně čeká, nechá se vynést. Jako by věděl, že ani pět schodů nesmí, jak řekl pan doktor. 

Paní chovatelka z rodné stanice nám přes sociální sítě sice drží palce, ale zároveň vzkazuje, že má zhubnout!!

No, to se lehko řekne. Dietu držíme už dlouho. Oba!! A oba spíš přibíráme, navzdory denní pravidelné dávce chůze. A na hladovku to nevidím, tu fakt nedáme. Dietní granule zjevně nestačí. 

Tak snad to nějak vymyslíme, to hubnutí. Abychom zase nemuseli k veterináři. A to i přes to, že veterinární péče je mnohem vlídnější ke svým pacientům, než ta lidská. Asi ne všude, je to jen moje zkušenost, že u lékaře většinou narazím na takovou směs nezájmu, neochoty či nevlídnosti. O nějakém naslouchání, neřku-li empatii, ani nemluvím. V tom jsou na tom zvířecí pacienti výrazně lépe. 

Vím, že je to o penězích, už několikrát mi bylo vysvětleno, že je to tím, že u veterináře platím cash a každé jeho slovo vyvažuji poměrně slušnou finanční částkou. Ale stejně si myslím, že by se někteří lidští mudrové mohli u nich učit. Ani jejich práce přeci není zadarmo a trocha té empatie snad nikoho v bílém plášti nezabije:-)?

I když úplně nejlepší je asi se jim vyhnout úplně:-). Všem, bez ohledu na specializaci, zda lidskou či zvířecí:-)



  

3 komentáře:

  1. Kamarád o svém psu říká, že není tlustý, ale dobře osvalený 😀 . Z fotek mi nepřipadá, že by měl Tobiáš nějaké deko navíc. Držím palce a hodně štěstí, ať je brzo fit 🙂

    OdpovědětVymazat
  2. Tak dobře osvalení jsme tedy oba dva:-). Nicméně, o Tobiášovi mi chovatelka tvrdí, že by měl mít až o tři kila méně. Zhubnout dvě kila pro jezevčíka je asi tak stejný, jako pro mě dvacet kilo:-). Běhá, denně nachodí, stejně má devět kilo. Nevypadá, je asi fakt osvalený:-), ale zhubnout mu nejde. Uvidíme. Hezký den:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky mi nepřijde, že by měl Tobiáš nadváhu. Asi tedy umí na fotkách správně pózovat, aby nějaké to deko navíc schoval. Držím palce, ať záda netrápí. Bohužel vím, že tohle je jezevčičí problém.

    OdpovědětVymazat