pondělí 14. ledna 2019

Svačinka v MHD


Pokud dojídáte snídani ještě v tramvaji, může se vám stát, že vás vyloučí z přepravy. Nebo zaplatíte pokutu. Možná vám jen domluví, to asi záleží na tom, na koho kápnete. 
Zatím se mi nic podobného nestalo, vyloučili nás z přepravy jen proto, že chyběl náhubek (psovi, ne mněJ), ale jeden nikdy neví. Já hlavně nevěděla, že se v tramvaji nesmí jíst. Že se to moc nesluší, to je mi jasné. Ale že jde přímo o zákaz...?Neznalost zákona neomlouvá, to je jasné, ale vzhledem k tomu, jak často vidím pojídat lidi něco v metru i v tramvaji, neví to asi víc lidí. Nebo je jim to jedno, to je ta druhá, častější varianta. 
S jídlem v dopravních prostředcích jsem měla problém spíš kdysi, na dovolené, když jsme jezdívali autobusem na poznávací výlety. Když si k večeři někdo vybalil vajíčka či obdobu olomouckých syrečků, nebylo to moc příjemné a určitě bych nějaký zákaz uvítala. Aromatické potraviny v uzavřené prostoru opravdu nejsou to pravé ořechovéJ, leč v tramvaji jsem se s tím moc nesetkávala. Tam se spíš dojídá rohlík nebo nějaká bageta, často vidím lidi s kávou a v létě pak se zmrzlinou. Tam chápu zákaz z toho důvodu, že když to kydnete na podlahu nebo na sedačku, je to nepříjemné. A většina lidí navíc vystoupí, ale problém se zmrzlinou na sedačce zůstává. 
Ale vakuově balená bageta? Ani ta. Zákaz je zákaz. Teď už to vím, tak si dám bacha, byť ani dosud jsem neměla ve zvyku v MHD jíst. Jen aby nezafungoval zákon schválnosti, teď když to vím, určitě mě v tramvaji přepadne nezvladatelný hladJJJ.  A zase mě vyloučí z přepravyJ
 A nebo budu jako společensky neposlušný jezevčík rebel:-)
(obrázek vypůjčen asi z FB:-))


Žádné komentáře:

Okomentovat