středa 30. ledna 2013

Pozdní příchody

Nedávno jsem si tady „posteskla“, že kreativita dnešních studentů ohledně omluvenek rapidně poklesla a všechno omlouvají nic neříkajícími rodinnými důvody. Nyní, před koncem pololetí, se mi dostalo určité satisfakce. A jsem za ni ráda, kde jinde se zasmát, když ne ve škole?
 Pravda, chlapec to úplně jako omluvenku nemyslel, spíš se zapletl do toho, co chtěl říci. Výsledek byl ale velmi půvabný.
Přísně zjišťuji, kde trávil dopoledne, když se nedostavil na výuku. Dozvím se, že když se ráno probudil, tak mu nebylo úplně dobře a tak čekal na chřipku. Jako jestli přijde nebo ne. Když nepřišla, šel druhý den do školy………..J
No, a teď zachovejte vážnou tvář! 
Jiný mi zase vážně sdělil, že se zpomalil jeho přesun do školy z důvodu doprovodu krvácejícího kamaráda.  Ten mi to potvrdil slovy, že krvácel u sekretářky!
Kapku mě zarazila i dívka, která se s naprostou vážností omlouvala, že fakt zaspala, protože je sama doma a nemá ji kdo vzbudit. Přišla v jednu..........J
Uf, to byla nadílka.
Už dlouho jsem při pátrání po pozdních příchodech nezažila takovou kreativitu. A v duchu za ni děkuji a jásám, snad v nich ještě trocha ta studentské recese i nadsázky dříme. Klidně mě mohli setřít rodinnými důvody.  Výsledek by byl stejný (pozdní příchody si odpracují), ale humor by se z toho vytratil. A to by byla věčná škoda. 
                                                  

3 komentáře:

  1. Super, taky jsem se zasmála. Čekání na chřipku vede! :o)) To asi začnu používat. :o)

    OdpovědětVymazat
  2. To jsem se pobavila. Mne dostal - příchod v jednu:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Mě se nejvíc líbí doprovod krvácejícího kamaráda, asi jsem morbidní :-) Já vždycky hrozně záviděla spolužákům, kteří se mohli vymlouvat na to, že jim nejel autobus, zasekla se tramvaj, vlak měl zpoždění... O mě se vědělo, že bydlím deset minut chůze od školy, tak jsem musela být také kreativní :-)

    OdpovědětVymazat