sobota 12. ledna 2013

Hurá na Hrad

Mám k dnešnímu datu poměrně zvláštní vztah, takže si asi volbu prezidenta budu pamatovat i s datem. J  
Navíc, na sedmičce, která snaživě kopíruje velkou politiku a dějí se tady tudíž podobně atraktivní přešlapy jako u těch nejmocnějších, máme referendum ohledně předražené radnice. Tedy jedno politikum za druhým. Na Hradě i v podhradí. U nás na Letné, odkud na Hrad hledíme přes vytunelovaný tunel Blanka, obzvlášť pikantní. Takže volíme a rozhodujeme, rádoby se podílíme na moci, a ve finále to stejně bude stejné jako dřív. Jen takové baroko pro oko. 
Kdo usedne na hradní trůn patrně stejně dneska nezjistíme, byť my monarchisté volíme srdcem J
A sedmičkové referendum už zase oponenti zpochybňují, takže to, trochu skepticky, vidím na plýtvání časem, penězi a energií. Ale třeba budu mile překvapena. 
Tento fakt milého překvapení ale, zejména dnes, nechci nechávat náhodě, a tak si hodlám zpříjemnit den v rámci možností. 
A zatím to jde. Kafe latté u výborného  baristy v Jirečkově ulici, kde sídlí domek kávy J. Dort od Erhardta, jahody od Vietnamců J a sekt z Billy. Oběd u Slepé kočičky. Horká sauna a příjemně chladný bazén.Výlet do kláštera v Břevnově, moje oblíbené místo v Praze. Stejně jako místní restaurace, kde je místo jako dělané pro příjemnou večeři.  A pak ještě kapka dobrého vína. Nu, a v podstatě je jedno, kdo na Hrad, lepší to stejně nebude. Tak ať to alespoň zůstane takové, jaké to jeJ
                                          Prague-Brevnov Monastery - Praha, Prague

5 komentářů:

  1. Milá Jitko.
    Rok se sešel s rokem a Vy znovu slavíte.
    Přeji Vám krásný narozeninový den, podle posledního odstavce dnešního článku je přímo ukázkový.
    Hodně zdraví, pohody a úspěchů na poli literárním.
    Eva ( Liberec )

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Evo, děkuji, jste pozorná a milá.
    Těší mě Vaše přání a do Liberce Vám přeji samé krásné dny.
    A hezký sobotní večer

    OdpovědětVymazat
  3. Mezi řádky čtu, že sobota byla sváteční. Přeji vše dobré. Zdraví, štěstí, spokojenost. Břevnov je silné místo. Pohled k pramenům a kořenům dává naději do budoucnosti. Chystá se na leden setkání U Šebestiána?

    OdpovědětVymazat
  4. Romane, děkuji Vám, čtete správně.
    A ano, setkání se chystá, na 30. ledna. Téma bude třaskavé :bratři Mašínové. Brzy vyvěsím pozvánku, Tak Vás rády přivítáme:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Jitko připojuji se ke gratulaci s přáním všeho nejlepšího:)

    OdpovědětVymazat