pátek 18. ledna 2013

Deník

Dva deníky. Ten loňský, pěkně při těle. A na dietě zatím ten letošní.

   Deníkovou reflexi mám ráda a jako konzervativec i tu papírovou podobu. Navíc, net rozhodně nesnese všechno, a pak je tady stará dobrá papírová podoba. Už dvacet podobně tlustých knih leží v mém půdním archivu. Budoucí generace se mají při šmejdění po půdě na co těšit. Pokud tedy budou po mně a bádání ve starých listinách je bude těšit. Také to může skončit ve stoupě. Ale to mně už bude jedno. Zatím píšu....:-)

6 komentářů:

  1. Věřím, že pro budoucí generaci to bude jistě krásné čtení... Já si psala deník asi jako každá puberťačka:)). Dnes bych se už nepřinutila pravidelně psát.
    Když před 10-ti roky zemřela moje babička, našli jsme její deník, který si psala v době, kdy musela za války utíkat z domova s 2 malými dětmi. Babička byla Němka žijící v polském Slezsku, ke konci války museli utíkat před ruskými vojsky, odešli do Opavy. Měla možnost odejít do Německa, ale podle deníku stále čekala na svého manžela, který byl nezvěstný, takže chtěla zůstat co nejblíž domovu. Babička pořád věřila, že se jednoho dne objeví, nebo že dostane aspoň nějakou zprávu o něm. Bohužel až pár let po válce dostala oficiální zprávu, že padl v posledních měsících války.
    To vše a ještě hodně jiných vzpomínek jsme měli možnost zjistit díky deníku. Věřte bylo to velmi zajímavé čtení, někdy se slzami v očích.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak takový deník bych si přála objevit. Naprosto věřím, že šlo o skvělé a zajímavé čtení. To moje je prosto takových dramat, ale vlastně zachycuje každodennost dvacátého a jednadvatácého století. A mně pomáhá jako terapie. :-)

      Vymazat
  2. no to je skvělé!
    Já si vždycky psala deníky z akcí. Tohle se už moc nevidí- pro mě obdivuhodné! ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Každodenní psaní se mi stalo závislostí. Jsem prostě člověk se sklonem k závislostem:-) A někdy si i počtu, co bylo před x lety. Je zajímavé, jak člověk zapomíná. A i jak se všechno opakuje:-)

    OdpovědětVymazat
  4. a muzu po pude smejdit uz ted a zacist se do deniku c.1?misa

    OdpovědětVymazat
  5. A myslíš, že Tě pustím na půdu?:-) Mimochodem, archivy se otvírají až x let po smrti:-)

    OdpovědětVymazat