pondělí 21. září 2009

Ministerstvo školství

Byla jsem dnes na Ministerstvu školství se školit, jak podat žádost o grant. Ve školství nejsou na nic peníze a když už nějaké chcete, na prevenci, na integraci, na psychologa - pro děti, (na učitelky to neplatí) - tak o vše musíte strašně složitě žádat. A ta žádost je rok od roku složitější, že na vyplňování žádosti je třeba svolat seminář. A stejně nakonec ty peníze skoro nikdo nedostane - bylo tam přes sedmdesát učitelů z celé republiky a většina tvrdila, že peníze dosud nikdy nedostali a ani neznají nikoho,kdo by peníze dostal. No, to je docela tristní. Ostatně po dnešním školení se tomu ani nedivím. Je to totiž totálně zbytečná cesta Odnikud nikam ( to abych nezapomněla na svoji malou reklamku). Jen by mě zajímalo, kam tedy ty peníze jdou, když nejsou rozděleny na granty. Patrně dost kacířská otázka, také mi na ni nikdo neodpověděl. No, uvidíme, co přinese čas. Pustím se do toho, ale je to asi nošení dříví do lesa ( to abych pořád nepsala, že je to Odnikud nikam). Cestou domů jsem se stavila na Letné v Rossmannovi. Měla jsem takovou bojovnou náladu, tak jsem tam šla pěkně s foťákem a fotila zdejší výrobky v očekávání toho, co bude. A nebylo nic. Asi dneska neměli v Rossmannovi hádací náladu. A nebo jsem se tvářila tak hrozně, že se mi raději vyhnuli, to sama nedokážu posoudit. Nicméně můj test Rossmanna, respektive jeho zaměstnanců nevedl k ničemu, ale rýpnutí si neodpustím. Kolem toho obchodu je totiž ráj bezdomovců, posedají na výloze a už od božího rána popíjejí krabičák či jiné patoky. O zápachu šířícím se kolem nich ani nemluvím. Dneska tam po nich zbyl okousaný rohlík, patrně byli na jiném shromaždišti, ale oni se sem vrátí. Je zajímavé,že tohle agilním zaměstnancům Rossmanna nevadí. Jo, každému holt jiný metr. Prostě takové klasické Odnikud nikam:-)









          -foto jako důkaz:-)( ten rohlík ale není vidět,jsem bídný fotograf:-



(Zlepším se:-)/doufám/


3 komentáře:

  1. Docela se bavím :-))). Ne díky těm grantům (mmch v MUMu také žádáme a vymýšlíme všechny možné projekty a poslední roky je to čím dál horší :-(((), ale četla jsem Wlčici a její story s Rossmannem a teď se bavím u tvého blogu... Nebylo by špatné, kdyby tam zítra šel s foťákem zase někdo jiný :-DDD. Majda pak bude mít kompletní vzorník barev a personál dostane za vyučenou :-DDD.

    OdpovědětVymazat
  2. :-) že tys požádala tu paní o svolení a teď tady machruješ? :-)
    Sis u mě přečetla, jak na to- tak ti to prošlo hladce, že? ;-)

    No a jinak peníze, granty a dotace...to jednoho přejde chuť i humor, než vyplní stohy žádacích formulářů, aby pak zjistil, že to třeba poslal JEN poštou a ne elektronicky, tudíž má smůlu... jojo, i to je příběh ze života :-(

    OdpovědětVymazat
  3. Ha, ha, to je tedy slovo do pranice. Paní jsem provokovala jak to šlo, ale nedala se. Asi se vydováděla na Tobě:-)
    A granty už hážu na smetiště dějin, jinak se z nich zcvoknu. Za chvíli bude grant na vypisování grantu. Prostě Kocourkov. :-)

    OdpovědětVymazat