úterý 26. ledna 2016

Hašlerky

Dohnal mě zimní chrapot a lehká hlasová únava. Není to úplně na návštěvu u lékaře, ale ani to není nic příjemného. Co s tím? Při nákupu mi zrak padl na Hašlerky. To by mohlo být řešení. Už jsou v košíku a doma pak přichází jejich šance. Ale je to víc šance pro můj nefalšovaný údiv. Už léta jsem si bonbony nekupovala, Hašlerky jen z čirého idealismu, že třeba uleví mému hlasu. Ale ty hubené miniaturní bonbónky? Maně si vzpomínám na své dětství, na buclaté a mohutné Hašlerky, kdy jedna vystačila pěkně dlouho. Ve velikosti dnešní Hašlerky byly snad antiperle. Nebo tic tacy,abych nepřiháněla! A tak si dumám, zda jde o vzpomínkový idealismus či zda až dnes jsou Hašlerky takový šlendrián? Obal je takřka stejný, tak nevím. Co vím je, že příště už si je nekoupím. Spolehnu na klasický čaj s medem, ten má kvalitu i kvantitu pořád stejnou. Co asi na to Karel Hašler, chudákJ?

5 komentářů:

  1. Jitko přesně nad tím jsem se podivovala nedávno, kdy mě stejná příčina přiměla koupit Hašlerky. Zdá se mi, že papír je stejně velký, ale obsah se 2x zmenšil. Měla jsem problém tu mini hašlerku z papíru vybalit. I u mě mají napříště Hašlerky STOP. Přeji Vám rychlé uzdravení.

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně, kupuju je do auta a jsou čím dál tím menší. Jo to je marketing.... a hlavně si nehraj s papírkem jako já tuhle, měla jsem ruce modré jako Avatár!
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si nechala papírek v kapse bundy, ruce do kapes a vypadala jsem fakt zajímavě. Dana

      Vymazat
  3. jde na ně teď celkem vtipná a milá reklama v TV, kdy se mění v noty

    OdpovědětVymazat
  4. Miniaturizace na nesprávném místě, asi jako minipiškoty. Ty jsou tak malé, že je snad ani ten pes nezaregistruje.
    Obsah malý, ale ceny ... raději nebudu komentovat, protože ty si nejsem schopen zapamatovat a porovnávat. :-)

    OdpovědětVymazat