čtvrtek 6. února 2014

Fotoatak

    Můj starý, leč milovaný, fotoaparát, se v poslední době stává čím dál častěji předmětem kritiky. Zatímco já ho stále považuji za takřka módní výstřelek, ostatní se shovívavě usmívají a s ohledem na moji profesi konstatují, že je symbolické, když historici pracují s historickými aparáty. Někteří, zejména ti mladší, jsou ale víc kritičtí a nepokrytě se mému mnohapixelovému aparátku vysmívají.  Před studenty s ním už raději ani nepředstupuji.  Když se začaly šířit narážky, že ty fotky jsou fakt hrozné, kapku jsem znejistěla. Na tom asi něco bude. Vrcholem pak byl křest Nic nového pod sluncem, kde mi bylo otevřeně řečeno, že na takový foťák je nejlepší otevřít okno a konecJ.  Nu, to jsem neudělala, ke starým věcem já mám sentimentální vztah, vytvářím průběžně takové malé skanzeny či muzeíčkaJ.  Ale o novém se již uvažuje. Zatím tedy jen vystavit fotky z lepšího foťáku. Sice si myslím, že kvalita fotek často také záleží na fotografovi a tento byl tedy vskutku šikovný, ale popravdě řečeno, s mým fotoaparátem by to asi opravdu nezvládlL. Takže začíná fáze přemýšlení o novém přístroji. Fotoatak byl cílený a úspěšný. A k tomu přemýšlení si vystavím ony hezké fotky ze křtu Nic nového pod sluncem. Čas letí, už je to celý týden, co pokřtěná kniha putuje mezi čtenáři. No letí to, ale to není Nic nového pod sluncemJ
                    lze zakoupit v Luxoru či na www.kosmas.cz
            http://www.kosmas.cz/autor/20098/jitka-neradova/


































12 komentářů:

  1. Pěkné fotky, je z nich cítit velmi příjemná atmosféra. Ráda vzpomínám na křest Vaší minulé knihy a lituji, že tentokrát jsem nemohla přijít. A s fotoaparátem jsme na tom, jak vidím, úplně stejně. Ten náš také všichni chodí okukovat jako historickou raritku. Vybíráme nový a není to vůbec jednoduché.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, děkuji za hezká slova. Přiznám se, že jsem Vás tak trochu podvědomě očekávala, škoda, že to nevyšlo. Tak příště:-) A s výběrem foťáku máte naprostou pravdu.

      Vymazat
  2. Pěkné pozitivní fotky:-)
    Co se týká fotoaparátu, dostala jsem včera úkol, vymámit z mého muže radu, jaký fotoaparát koupit pro naše os. Hranice 3000 Kč. Můj muž se zasmál, že je to velmi těžký úkol, prý kdyby za 50 tisíc, to by věděl :-) No jo, to se to potom fotí... My chceme pěkné fotky za málo peněz:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Foťák za padesát tisíc snad už fotí úplně sám:-) To by byly fotky, to máte, Moniko pravdu. Jenže pak bych se zase o ten aparát asi bála a hlavně, nemohla bych ho beztrestně válet v kabelce a vláčet pořád s sebou. Takže já vlastně asi nevím, co chci:-). Ale padesát bych nedala:-):-)

      Vymazat
  3. Řekla bych, že se jedná o ošklivou pomluvu, chudáka fotoaparátu:-) Nic nezanedbal a věrně vše zachytil! I to, jak profesionálně váš žák interpretoval ukázku z vaší knihy:-D Zdá se, že je nejen nadaný na historii, ale i na přednes! Z takových světlých momentů se dají přežívat i déle než týden, pak ty šedivé, které občas následují:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji:-). Foťák ale asi moc nepomlouvám, leč zase na druhou stranu mám pro něj slabost, jako pro všechno s historií:-) A chlapec je šikovný, utvrzuje mě (a nejen mě) v naději, že s mladou generací je to nakonec všechno úplně jinak:-)

      Vymazat
  4. Hezké fotky. A knihu mám už doma:))

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji Majko, a přeji hezké počtení. Rozechvěle doufám,že budete spokojena:-)
    Zdravím víkendově:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Fotoatak :-)) vím přesně, co se odehrálo a chechtám se tu ještě teď :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se tedy směji také, ale zase na druhé straně, lituji ten můj starý kritizovaný aparátek. Z okna ho fakt nepošlu:-)

      Vymazat
  7. Už je knížka v knihovně! Tedy obrazně, ve skutečnosti je na nočním stolku a čeká, až se do ní začtu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám velkou radost. Budu rozechvěle čekat Vaši recenzi.:-) A hezký víkend přeji

      Vymazat