pátek 31. ledna 2014

Pokřtěno!

       Tak čtvrtý křest máme úspěšně za sebou.  Kniha byla představena, pokřtěna a vypravena na svou cestu za čtenáři.  Záletná sova se ukázala jako příjemné prostředí, vlastně je to svým způsobem moje další premiéra. Všechny ostatní moje knihy byly křtěny v kavárně v Jilské ulici, u Marie Holé. Kavárna již dnes neexistuje, tak jsme se přesunuli na Letnou. A bylo to přesun veskrze úspěšný a příjemný. 
  Včerejší křest byl původně myšlen i jako oslava narozenin, což se ve finále vlastně i stalo. Šlo o takový večer, dva v jednomJ. Sešli se zde příjemní lidé a nálada byla velmi pozitivní. Pan docent Šebek se ukázal jako dokonalý kmotříček (jak správně podotkl, slovo kmotr získává dnes poněkud jiné konotace), takže kmotříček. Mluvil jako kniha a já věřím, že i proto bude mít jeho knižní kmotřenec úspěch. 
Ukázku z knihy přečetl můj talentovaný student David Paták, který se ukázal být dokonalým profesionálem, četl báječně. 
Pár zásadních slov pronesl i pan nakladatel Jiří Sládeček, který hezky připomněl naši společnou historii. 
Zpěv nebyl, ač jsem cestou do kavárny potkala pana Mišíka a hlodalo ve mně pokušení "přepadnout"ho na ulici a zavléci do Záletné sovy, leč nic takového jsem neudělala. Asi by se divil, co se mu to na letenské ulici děje:-). Zpívat chtěly Majda a Dorotka, dvě malé předškolačky,ale pak se zalekly množství posluchačů. Nebo i mě osobně, asi jsem někdy pro děti učitelka i ve večerních hodinách a děsím je jen svým pohledem:-). Budu se muset napravit. Ale i tak byla Dorotka s Majdou příjemným osvěžením celého večera. 
   Milým překvapením  byla  blogová návštěva. Jistě to všichni blogující znají, jak je to zajímavé, když se virtuální postava zhmotní. A když je to navíc osoba velmi milá a příjemná, zjistíte, že to blogování je vlastně zajímavý můstek k novým lidem. Včerejší zhmotněni mě proto moc potěšilo a velmi si ho cením.
   Velkou radost mám z účasti všech svých milých hostů, kteří si našli čas a přišli posedět. Knihu jsme vypravili a společně jsme se příjemně pobavili. Děkuji velmi pěkně všem, že přišli, za květiny, dárečky, milá slova.....
 Celé to začalo v šest a skončilo, jak jinak, „na ježka.“ Zdá se, že opouštět kavárny dlouho po "zavíračce" není tento týden Nic nového pod sluncem.






















11 komentářů:

  1. Ještě jednou upřímně gratuluji!! Dnes mám cestu do města, tak se poptám, pak dám vědět...
    A moc Vám do sluší:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Majko, to je od Vás moc milé.
      A věřím,že knihu seženete, snad problémy s distribucí už skončily:-)
      Hezký víkend

      Vymazat
  2. Pěkné to bylo. Děkuju za pozvání! :-) Záletná sova je OK. Kniha už je v knihovně ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ve Vaší knihovně se jí bude líbit. A děkuji velmi pěkně. Za vše...

      Vymazat
  3. Protože na to včera nebylo mnoho prostoru, napravuji a gratuluji k narozeninám.
    Přeji vám jen to nejlepší, zdraví, štěstí a mnoho čtenářů!!! Ještě jednou děkujeme s mým panem A... za velice příjemné okamžiky, které jsme si užili na křtu vaší knihy. Atmosféra, byla velice domácká, sršela dobrým humorem a přirozeností. Těšíme se na příště:-D!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji velmi pěkně za blahopřání. Velkým dárkem bylo, že jste přišli, moc ráda jsem Vás poznala. A těším se též...:-)

      Vymazat
    2. Paní Jitko,
      dodatečně přeji hlavně hodně zdraví a knížce přeji hodně čtenářů.


      Lezarts, bingo, poznala jsem při čtení textu, že jsi to byla Ty.

      Vymazat
  4. Ještě jednou gratuluju! Už se těším, až si také knihu zařadím do knihovny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, děkuji a také se těším, až bude knížka u Vás:-)

      Vymazat
  5. Milá Jitko :)
    Přidávám se k davu gratulantů a s kyticí úsměvů Ti přeji, aby si Tvá krásná nová kniha našla svého čtenáře :) Čtenáře nechť hladí nejen po duši, laská nejen v srdci a nadchne nejen pro jeden den. Velká škoda, že mi Tvou krásnou novou knihu Jani nepřivezla :( Vše nasvědčuje tomu, že si pro ni budu muset přiletět sama. NEBO, že bys Ty sama sedla do letadla s knihou pod paží a udělalal si malou holiday? Těším se a ještě jednou gratuluji. Srdečně zdravím, Zina

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Zino, děkuji velmi pěkně. Je milé, že povědomí o knize dorazilo až za oceán:-) Holiday sice zní velmi lákavě, leč obávám se, že spíš asi budeš muset přiletět sama:-) Uvidíme.
    Moc děkuji za milé blahopřání a těším se na mail.

    OdpovědětVymazat