čtvrtek 9. ledna 2014

DNA psího lejna

  Televizní stanice se dnes hemží mnoha různými naklonovanými odnožemi detektivních příběhů, od Kriminálky Miami, přes Kriminálku Paříž až ke Kriminálce AndělJ. Zjevně jsou jejich vyšetřovací metody tak inspirativní, že se jimi řídí i na Praze 7. Vzhledem k tomu, že tento týden jsem již několikrát avizovala, že některé příhody ze zdejšího regionu úspěšně imitují život v Kocourkově, ještě ani dnešek nebude výjimkou. Ve výše zmíněných kriminálkách je  „dějová linka“ postavena na rozboru DNA, která usvědčí kde koho. Vrah je okamžitě lapen a geniální detektivové slaví se svými vědeckými experimenty jeden závratný úspěch za druhým. A tak tomu prý bude i u nás. Nikoli ovšem v boji se zločinem, ale s nevychovanými pejskaři a jejich domácími mazlíčky. Kriminálka Kocourkov J
  Pravdou tedy je, že na letenských chodnících člověk nikdy neví, do čeho šlápne. Někdy se prostá cesta na nákup či na procházku změní v tanec divokého Víta, neb pro psí lejno není kam šlápnout. Zejména s malými dětmi jde o docela adrenalinovou záležitost. 
   Ale to se údajně nyní změní! Nikoli systematickou osvětou, zvýšeným množstvím sáčků či dokonce policistů, kteří by nezvedené pejskaře kontrolovali a pokutovali. 
Policisté budou mít jiný úkol. Zásadnější!  Budou dešifrovat z psích hovínek psí DNA, která prý bude evidována u zvěrolékaře a pak po pachateli tvrdě vyrukují J. Odhalí ho, pokutují, možná i zatknou, co já vím..... 
                  Protože DNA je usvědčující důkaz.

    Ač se to zdá k nevíře, podobně jako včerejší olympijská vesnice, 
i toto je realita. Sice ve fázi pokusu a rozběhu, ale je. Na takový experiment opět peníze jsou. Budou tak dlouho, až se zjistí (tedy oficiální místa až zjistí), že jde o nekřesťansky drahou záležitost (což jde) a celá věc se zruší. Mezitím si ovšem někdo pěkně namastí kapsu. 
Skoro by se nabízela paralela namastit mu jí tím psím lejnem. A pak si klidně může zjistit DNA.J 
To ovšem patrně nepůjde. 
   A tak my, co po psech uklízíme, nadále budeme trpět za ty, co to nedělají. A peníze (myslím tím obecní peníze) se budou vesele vyhazovat za další podobně atraktivní experimenty. Nebo v tomto případě exkrementy?

3 komentáře:

  1. Být dneska apríl, bylo by to aspoň k smíchu, ale tak? Napadají mě slova klasika: "pane Vachmajstr, vy jste hlava!"

    OdpovědětVymazat
  2. Že by autorem tohoto projektu byla titulovaná hlava, co studovala nějakou tu právní fakultu v Plzni ?! :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Není to tak dávno, co se vymýšlelo čipování. Na to už "sere pes". :-)
    http://www.srovnanicen.cz/q/ADIDAS%20SERE%20PES%20SUIT/

    OdpovědětVymazat