pondělí 18. listopadu 2013

Letenská husa

Ne, nehodlám psát nějakou sebekritiku či hodnocení vlastní osoby, ačkoliv titulek k tomu nebezpečně svádí. Ráda bych jen zaznamenala hezkou letenskou tradici Zemědělského muzea, které tímto způsobem slaví svátek svatého Martina. Zemědělské muzeum je u nás trochu ve stínu slavnějšího Technického, což nemění nic na tom, že akce tady bývají zajímavé a příjemné. I pro nás, nezemědělce:-). 
Nějakou záhadnou příčinou odsud sice zmizela domácí farma, která pražským dětem zprostředkovávala poznání slepic či králíků, ale třeba se zase vrátí?
 Jinak zdejší útulné prostředí nabídlo jak prohlídku, tak degustaci. Svatomartinských vín, vín běžné produkce či výše zmíněné letenské husy, respektive husy svatomartinské. Krom toho samozřejmě plno dalších mlsků. V listopadové, lehce ponuré sobotě, šlo o příjemné zpestření života i osvěžení chuťových buněk. Zejména, když večer následovala noc divadel, další zajímavá akce. Zdá se tedy, že listopad se po kulturní stránce velmi snaží. Ostatně, to depresivně mlhavé počasí k tomu přímo vybízí...... 





Žádné komentáře:

Okomentovat