čtvrtek 20. září 2012

Hovory H

Historická setkání jsou po prázdninách zpět, za týden se opět uvidíme.
 Stalo se již hezkou tradicí, že se každou poslední středu v měsíci scházíme k diskusi nad nějakým zajímavým historickým tématem v galerii U Prstenu v Jilské ulici. S velkým ohlasem se setkala debata o atentátu na Heydricha s plukovníkem Eduardem Stehlíkem, a neméně zajímavé bylo povídání s Pavlem Helanem o druhém životě mistra Jana Husa.

   V září - a to přesně za týden- se s docentem Jaroslavem Šebkem podíváme na druhý život svatého Václava. Milovníky historie a diskuse se zajímavými lidmi proto srdečně zveme.
Dne 26. září, ve středu v 19. hodin, začíná naše zářijová debata na téma
 - sv. Václav a jeho dobrotivost na úkor státnosti! a vnímání v průběhu dějin.

Diskutovat s Vámi budou pánové 
dr. Kubín Petr a docent Šebek Jaroslav
   Přijďte spolu s námi bořit zažité mýty české historie a dozvědět se něco nového. Položíme si otázku, zda svatý Václav vůbec existoval, nebo zda to není  jen další výplod obrozenecké (či jiné) ideologie?

   Tentokrát (jako bonusJ) nabízíme i kapku jiného adrenalinu. Kavárna v Jilské ulici byla bohužel zrušena. Přesto se v Jilské sejdeme. Není to ovšem žádná hádanka ani kvíz,jak by se mohlo zdát. Beseda bude opravdu v Jilské,ale....
Sejdeme se ve zdejších podzemních prostorách. Káva, voda, víno a drobné mlsky samozřejmě budou. Přijďte tedy zažít něco nového,netradičního, vzrušujícího.... 
  Těšíme se.
                                         
                                            Ale byl to tedy fešák, že? Dle rekonstrukce...-

Žádné komentáře:

Okomentovat