neděle 30. října 2011

Víkendové oslavy

Na slavnostní okamžiky během prodlouženého víkendu samozřejmě došlo. Neslavil se vznik republiky, ale kulatiny mého bratra. Když se kdysi, dva měsíce před Vánoci, narodil, byl to takový dřívější dárkový uzlíček pod stromeček. Za ta léta z něj narostl pěkný uzelJ a na svá bedra si slavnostně přišpendlil čtvrtý křížek. Pěkně jsme si u příležitosti jeho narozenin pročistili hlavu:-) Popovídali, pojedli, popili. Je fajn se, na prahu dušičkového období, přátelsky sejít, zastavit a potěšit vzájemnou přítomností. Hezká tečka za prodlouženým víkendem.
 A když jsem v pátek psala, že by k posílení národní hrdosti mělo přijít nějaké sportovní vítězství, netušila jsem, že mě Petra Kvitová vezme tak za slovo. Šikovná holka to je:-)

6 komentářů:

  1. :-) já jsem národní hrdost posilovala přímo na Vítkově- nezapomenutelné po všech stránkách :-) - ve sportu poněkud zaostávám, ale Petře vítězství moc přeju! sympatická sportovkyně :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Alespoň to někdo na poslední chvilku zachránil! (tu národní slávu). Ještě, že máme "Ty"sportovce".
    U nás slavíme na dvorku s praporem, "červenomodrobílím".Ale v jiné grafické podobě. Dýně se tu na nás zubí v očekávání dušiček. A ve skříni je zásoba svíček, aby jsme přežili, posléze i ty krátké dny.
    Přeji krásné dny do nového týdne.

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna na Tebe jsem si milá Jitko v souvislosti s Tvým článkem o národní hrdosti vzpomněla o tomhle víkendu hned dvakrát. Právě dne s u TN, kdy jsem slyšela o Petře Kvitové a poprvé v pátek, kdy jsem byla s rodinou na symbolickém hřbitově českých horolezců. Někteří z nich taky reprezentovali....

    OdpovědětVymazat
  4. Blahopřání panu bratrovi a gratulace slečně Kvitové. Obě události jsou příjemné a pěkné.

    OdpovědětVymazat
  5. Já svátek slavila prací :o)...gratulace bratrovi i Kvitové !!!

    OdpovědětVymazat