pondělí 24. října 2011

Dodatek

Jen krátce bych chtěla doplnit svoje včerejší sděleníJ. Jak jsem pochopila z některých komentářů, máte za to, že lkám nad mladou generací a tím, jak jsou děsní. Nikoli, to je velký omyl. Na děti a mládež já se vůbec nezlobím, je mi jasné, že jsou-li dobře vedení, většinu se srovnají. Já dštila síruJ na současné politiky a vůbec společnost a mediokraciiL, která jim to nejen umožňuje, ale nepřímo je i do toho tlačí. Není tady pozitivní příklad, to já osobně vnímám jako jeden ze zásadních problémů. Kdo nás reprezentuje na politické úrovni, je většinou křivák a podrazák, takže žádná morální autorita. Ale když byla řeč o těch závislostech, alkoholu a drogách, tak mi v daný okamžik nešlo o to, že to ty děti zkusí, to je jiný problém. Šlo mi o to, že je to ze strany naší vlády v podstatě podporované, ač tvrdí opak. Ale velmi snadno se nechávají ukecat všemi lobbisty, není tady fungující legislativa, která by to řešila, protože kluci nahoře se nemohou domluvit. Někomu zaplatili víc, někomu míň a to se pak špatně dohadujeL. A když už se-zřídka- vyskytne snaha, a něco se začne, přijde nový šéf, všechny vyhází a začne znova, většinou s pěknými diletanty, kteří se rekrutují z řad jeho kamarádůL. Takže tady se rozhodně nemůžeme hnout z místa, pojem právní stát je u nás slovo cizího a neznámého původuL. A jako ilustraci dodám vtip, který ke mně dneska dokoloval po netu. Jakoby chtěl demonstrovat to, co jsem psalaL

3 komentáře:

  1. Ano, příklady táhnou. Ty kladné bohužel nějak nejsou vidět.
    Já například jsem stará škola a nemluvím, pokud mluví někdo jiný. Je pravda, že toho moc nenamluvím. :)
    Ale pokud se mládež dívá na diskusní pořady, tak tam se imrvére furt (jak se říká správně česky :)) hovoří jeden přes druhého. Když ne politici, tak alespoň moderátor přes politika. A není rozumět ani jednomu. A tento mediální předobraz komunikace je vzorem? Kontoři aby se zbláznili.
    A to je to nejmenší. Už nebudu komentovat různé ukazované "jedničky", morální excesy a třeba to přemístěné zelené tlačítko. Ono opravdu není kde brát nějaký kladný příklad. Posledním takovým byl Lux. A to možná proto, že se nestihl zkorumpovat.
    Žebychom si opravdu jako národ takové politiky zasloužili?

    OdpovědětVymazat
  2. Můj tchán má nad svým pracovním stolem pověšený jeden velmi starý vtip. Budu se muset podívat, kdo ho kreslil, ale jsou na něm dva pánové, a jeden druhému říká: "Etika je cizí slovo. Pro někoho velice cizí."

    OdpovědětVymazat