čtvrtek 9. června 2011

Nesnáším děti

v médiích,reklamě a v anketách, takže titul je samozřejmě schválně zavádějící. Nemůžu vystát ty rádoby zajímavé ankety, kdy se odchytávají dětí někde na ulici či kdoví kde, a kladou se jim otázky buď vědomostní, nebo aby se vyjádřily k současné situaci. Poté se provede střih a do éteru jde buď sladkobolné, rádoby roztomilé, žvatlání a moudra, nebo naopak naprosté nesmysly a tupost, z čehož se bystře vyselektuje informace o naprosté neschopnosti učitelů, protože jak je možné, že dnešní dítě, které někdo lapne na ulici, neví, kdo byl třeba Jan Palach nebo Jiří Hájek? Ráda bych viděla, kdo si takto zaskočen vzpomene, ale to zcela jistě není cíl podobných aktivit.  Většinou se to snažím ignorovat, jelikož je to pro mě dost samonaštvávací, dnes jsem ale neunikla. Protože mě skolila nějaká pražská verze zákeřné ecoli,(a to jsem neměla jedinou okurku ani fazolový klíčekJ),  tupě jsem vnímala ohlupující proud zpráv z rádia, které byly vzápětí vystřídány záplavou podobných dětských anket, přestože není žádný den dětí. Ale vše pro dítěM a tak se jich vyptáme na veškeré aktuální problémy současnosti. B Je to zjevně vata, aby se otupilo ostří vysílání o skutečných problémech, takže jde vlastně o další plýtvání peněz daňových poplatníků. N Dnes byly odpovědi nebohých dětských respondentů sestříhány do roztomilé infantilní žvatlavosti, která redaktorům připadala úplně dokonalá, zatímco moji zesláblou tělesnou konstrukci naprosto dorazila.  Není nad ticho v doměA 
      Že bych mezi děti vypustila anketu, co si o tom myslí? J



4 komentáře:

  1. ten obrázek je dokonalý :))
    myslím, že se tomu nevyhneme, děti se budou "zneužívat" stále..

    OdpovědětVymazat
  2. Pod to se musím podepsat.
    Jinak ilustrační obrázek mě dostal. :o))

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to by dostali i mne. Mým životem prošlo několik Hájků, ale Vámi citovaného jsem si musel připomenout ve Wikipedii. Je to dáno tím, že politici mi nestojí za to, abych si jimi zatěžoval už tak chatrnou paměť. I když v té době jsem politiku ještě se zájmem sledoval, to jsme ještě věřili, že "nejsou jako oni".
    Přeji brzké uzdravení!

    OdpovědětVymazat
  4. Ve čtvrtek 2.6. běžel na ČT2 kanadský dokument Konzumní děti aneb komercionalizace dětství. To byla tedy síla; co všechno zmůže volná ruka trhu v oblasti reklamy zacílené na ty nejmenší. Bylo mi až zle, když jsem sledovala ty vědecké výzkumy, vlezlé ankety, "udavače" v dětských kolektivech. Snad nás to nejhorší mine; dětské žvatlání, případně stupidní společensko-politické ankety jsou snesitelné, pokud nejsou součástí reklamní strategie . . .
    Kateř

    OdpovědětVymazat