sobota 30. dubna 2011

Královská svatba

Měsíc lásky nám symbolicky začíná královskou svatbou.  Šílenství kolem britského obřadu jsme neunikli ani my ve škole, a kolem poledne jsme se houfně snažili být on line. Ovšem vzhledem k tomu, že se tak snažily asi dvě miliardy lidí, naše supervýkonná školní technika nám kýžený zážitek neposkytla. Připojení bylo pomalé, zasekávalo se a  rozmazávalo, takže nakonec se na monitoru škubalo několik barevných skvrn, a to rozhodně jako svatba století nevypadalo. Přesto se chodbami nesla diskuse o šatech nevěsty, sympatickém ženichovi a prvním svatebním polibku. Je až s podivem, jaký zájem u plebejských Čechů vzbudila šlechtická veselka. Všechny primánky vzdychaly po následníkovi a netajily se přáním prožít podobnou pohádku jako krásná Kate. Ty starší to braly s nadhledem, spíš obdivovaly nebo kritizovaly její šaty a jeho počínající pleš. A my nejstarší jsme se dojímaly při jejich ano a krásném obřadu v ještě krásnější katedrále. Přiznám se, že jsem si to večer zopákla i v televizi:-), internet dnes poněkud zklamal. Zdá se, že jsme všichni děsně on line, ale na podobné přenosy zjevně není net připraven.:-) Ovšem vzhledem k tomu, že má jít o svatbu století, tak za dalších sto let už to bude trochu rychlejší. Na Dianinu svatbu si nepamatuji, asi v socialistickém televizním a tiskovém světě neměla takový prostor a tudíž mi v raném dětství poněkud unikla.  Ovšem včerejší obřad jsem sledovala se zájmem.  Pro monarchii já mám slabost odjakživa a tradice mě okouzlují i v našem republikánském zřízení. Takže jsem si to užila. Ovšem děvče to bude mít hodně těžké, zavírá se do zlaté klece. Nicméně začátek měla krásný. A šaty také.
  Tak hurá do měsíce lásky a zítra pod rozkvetlý stromJ

5 komentářů:

  1. Sice jsem onu svatbu v televizi "bojkotoval", ale novomanželům přeji jako každému jinému páru štěstí, lásku a hlavně porozumnění. O peníze se snad starat nemusejí. :)
    Nesleduji tyto soukromé akce celebrit. Na moji svatbu taky přišla jen rodina a pár známých a ne celé město. A i budoucí možná hlava pomazaná bude mít své soukromé manželské radosti i starosti jako každý jiný. Jen s lepším servisem.
    Kate přeji, aby ta "zlatá klec" nebyla už taková, jako v případě lady Di. Snad i monarchie je o pár let dál a jisté ponaučení si z příběhu Diany vzala.
    Tak tedy good luck!

    OdpovědětVymazat
  2. Hctěla jsem se nedívat,ale nedalo mi to. Dajáninu svatbu jsem viděla xkrát a pohřeb také !Už ted lituji Kati,nedej Bože at se nestane nepohodlnou, pak ji odstraní jak Dajánu, nevěřím totiž,že se nabourala jen tak !Prozatím ale přeji mladým lidem, jen zdraví, štastní ted jsou.At si užijí toho nádherného hřebce z Kladrub ,kterého jedíného jim závidím .Daja.

    OdpovědětVymazat
  3. Nesledovala jsem to, nějak mě to nechává "chladnou". Novomanželům přeji hodně lásky, štěstí, zdraví a hlavně, aby jim to dlouho vydrželo.

    OdpovědětVymazat
  4. Pokud jste ještě neviděli video ze svatby Williama a Kate, mrkněte na http://sranda.izdarma.cz/detail/srandovni-videa-zdarma/royal-wedding-raw-video-sranda/

    OdpovědětVymazat