úterý 26. března 2024

Pohlednice

 Podobně jako před vánočními svátky, i před těmi velikonočními, přichází doba pohlednic. Je to takové ladění se na svátky, byť na volné dny se letos nijak zvlášť ladit nemusím. Sváteční volno vítám s velkou radostí.  Pohlednice si ale nedám vzít, tak se ladíme:-).

Teplé únorové počasí nastartovalo letošní jaro výrazně rychleji, proto se zima posledních dnů jeví jednak nevítanou, jednak i škodlivou, neb to vypadá, že zničí všechno, co už tak horlivě a rychle kvete. Proto je i nutné doufat ve velikonoční zázraky:-).

I kočičky už byly mnohde odkvetlé.

   U Velikonoc je zajímavé, že jsou jak křesťanské, tak si přijdou na své nevěřící. A nejen Tomášové, ale i ti, kteří se nazývají ateisty. Ti tedy kupříkladu mají poklady, které se v pátek dají hledat, dá se běhat s řehtačkami a o pohanském pondělí s pomlázkou ani nemluvím.

Věřící mají své církevní rituály.

A ti, co nejsou ani věřící ani nevěřící mají prostě svátky jara. 

Snad bude i hezčí počasí:-) 

Takže užívejte svátků podle svého naturelu. 

Každopádně začíná ta hezčí, světlejší a vlídnější část roku. I s tou velikonoční změnou času:-) .

Hezké Velikonoce.







5 komentářů:

  1. Trošku nostalgie, už je vás málo, co posíláte "papírové" velikonoční pohlednice... Taky jsem to dlouhá léta dělal, teď už zůstávám jen u vánočních. Málo platné, pohlednice poštou zůstane pohlednicí, tu nějaký digitální obrázek e-mailem nenahradí. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano,také to tak vnímám.A děkuji a hezké svátky přeji:-)

      Vymazat
  2. Jitko, děkuji za krásný pozdrav :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já, Majko,děkuji. Dnes dorazila Vaše pohlednice.Máme pomalejší poštu:-) A děkujeme i Blekovi, kterého Tobík radostně zdraví zpět.

      Vymazat