středa 2. srpna 2023

Školní změny

 I o prázdninách se ve školství pořád něco děje. Minimálně se o něm diskutuje. Logicky hlavně mezi dospělými, protože děti o škole většinou nechtějí ani slyšet:-)

Také se- někdy s velkou slávou, někdy raději potichu, zavádějí novinky. Ani ne tak do škol, tam teprve budou instalovány. Zatím do zákonů a novel. 

Zajímavý spor se vede kupříkladu o záchody a umyvadla. Když jsem to slyšela poprvé, myslela jsem si, že je to nějaká novinářská kachna. A ejhle, není. Zjevně se někteří politici opravdu nudí, když vymýšlí takové věci. Nebo se nudí novináři, kteří se baví nepravdivými titulky. Nestudovala jsem tu novelu důkladně, ale část pravdy na ní je. Takže se nudí ti politici...

Umyvadlo prý není potřeba. No, když si vzpomenu na nedávný covid, kdy se neumytí rukou vnímalo jako trestný čin, kdy se točila videa a televizní spoty, jak si správně mýt ruce, tak se docela divím. Najednou to není potřeba. Prý údajně proto, že se nepíše křídami...

Další zajímavý nápad jsou toalety.  Stačí jedna nebo dvě, navíc společné, pro holky i kluky...

Taky dobrá myšlenka... Když se podívám, jak se řeší gender, milion různých pohlaví, které chtějí mít své vlastní toalety, ale česká škola počet záchodů sníží a navíc je pospojuje dohromady...

Další objevnou myšlenku jsem zachytila u nápadu zrušit oplocení u mateřských školek.  Asi aby se děti necítily omezené či co? 

Jak se pak dá to klubko mrňousů uhlídat, to už asi intelektuálové, kteří toto vymýšlí, dál neřeší.  

Určitě se v rámci úspor ve školách dají zrušit okna, nebo topení. Budou sedět v bundách a při svíčkách. 

Novým trendem se stává učení v kontejnerech! Proč stavět budovu, když lze děti nahnat do kontíku....

Je to levnější....

To je asi ten trend, který tady zní éterem roky, že hlavní priorita je školství. A takhle to vypadá v praxi. Stejně, jako když teď zařízli projekt Dějepis plus.  Stál by nějaké peníze, to si vláda nemůže dovolit. Navzdory tomu, že se všude hlásá, jak se mají inovativně učit moderní dějiny.  Asi jen zadarmo, protože jak jde o peníze, pak se to stopne. 

Zaujalo mě to hlavně ve srovnání s mnoha miliony na Michelinské restaurace. Nemám nic proti dobré gastronomii, ale přeci jen bych asi dala peníze na vzdělání než na dvě Michelinské restaurace.. 

Takže dějiny se učit nebudeme, budeme chodit do restaurace. Té michelinské,:-)

 A tak se dá o prázdninách vysledovat spoustu nových zajímavostí z oblasti našeho školství:-)




Žádné komentáře:

Okomentovat