neděle 31. prosince 2017

Detektivky

 Ráda čtu. Ty dobře a zajímavě napsané. Chtěla bych je umět i psát, to ale neumím. Zkoušela jsem to, leč marně. Tak zůstávám u čtení. Mám ráda ty české ( krom Agáty a P. D. Jamesové). Baví mě. 
Ráda jsem četla Hanu Proškovou, bavila mě dílka Viktorína Šulce,ráda jsem četla klasiku od Václava Erbena. Znám i knihy Jana Cimického či Inny Rottové, moc mě bavily knihy Evy Kačírkové. A letos jsem objevila Michaelu Klevisovou. Pravda, trochu objevuji Ameriku, je to zavedená autorka s mnoha cenami, královna české detektivky, ale pro mě to je takový objev závěru letošního roku. Přečetla jsem,myslím, vše. Vše detektivního, ještě mi zbývají její kočky. Užila jsem si audioknihu Ostrov šedých mnichů, báječně se mi s ní cestovalo. Na závěr roku mi zbyla, asi symbolicky, Zmizela v mlze. Opět skvělá. Užívám se ten žánr v jeho mistrovské podobě. A obdivuji, protože napsat dobrou detektivku je pěkná fuška. Ovšem, kdo umí, umí:-). A tak se pročtu do nového roku. Všechno nejlepší v něm...A samé skvělé knihy
                            
                                           




Výsledek obrázku pro zmizelá v mlze

9 komentářů:

  1. Příjemné pročtení se do roku 2018 a spoustu zážitků nejen čtenářských v něm přeji.

    OdpovědětVymazat
  2. Zmizela v mlze jsem právě dočetla. Moje první od Michaely Klevisové. A jsem rozhodnutá si přečíst všechny její knížky.
    Hodně zdraví do nového roku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I ty ostatní vskutku stojí za to, početla jsem si. Takže dobré rozhodnutí:-)
      Také Vám přeji všechno nejlepší do nového roku

      Vymazat
  3. Jitko, úplně náhodou jsem narazila na blog M.Klevisové- tak kdybys chtěla nakouknout do "soukromí" :-)
    http://michaelaklevisova.cz/cz/blog.html

    OdpovědětVymazat
  4. Markéto, Ty jsi úplný detektiv. Děkuji, prostuduji, nakouknu:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Dámy, kdybyste chtěly nakouknout do soukromí, přijďte posedět k nám na zahradu a můžeme si dát s Míšou a jejími kocoury kávu. Je opravdu moc fajn!

    OdpovědětVymazat
  6. :-) To je ale hezký začátek dne a hezká nabídka:-) To by se mi moc líbilo, takové letní posezení. Jen jestli ale nefunguji na principu, že nabídnete prst a já lapu celou ruku a vtíravě souhlasím?! Nicméně, Vaším prostřednictvím šikovnou autorku moc zdravím. A Vás samozřejmě též:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Určitě to domluvíme. Až na jaře bude hezky, domluvíme se. Oni tedy Klevisovi tráví i teď na zahradě hodně času, protože jejich kocourci jsou zvyklí na pravidelné venčení, ale myslím, že na jaře to bude příjemnější :-)

    OdpovědětVymazat