pondělí 7. července 2014

Filmový kvíz

  V době karlovarského festivalu si pojďme zahrát na průzkumníky dějin filmu. Když se už neprocházíme po červeném koberci, neklábosíme s Melem Gibsonem ani se neúčastníme pověstných divokých mejdanů, pojďme si hrát. 
Pane, pojďte si hrát..... 
Otázka filmového  minikvízu zní: "Poznáte, co je to za rybník? V jakém filmu, respektive seriálu, si zahrál?"
   Pravda,  nejsou foceny na kvalitní zrcadlovku, leč podobu zachovávají. 
Pro usnadnění či jako nápovědu doplním, že jde o filmové snímky dva, jeden je kultovní seriál,druhý kultovní film, obé z osmdesátých let.                                          Lze to uhodnout..?
                                        (řešení dodám třeba v pátek?)






10 komentářů:

  1. Úkol těžký, hodně těžký,.. napadá mě snad jen film Vesničko má středisková a Návštěvníci:)))

    OdpovědětVymazat
  2. Taky myslím, že to byl film Vesničko má, středisková...ale druhý netuším

    OdpovědětVymazat
  3. Jituš, při prvním pohledu mě napadli Homolkovi, tuším Hogo fogo? Při druhém si nejsem jistá, tak to honem píšu, než si to rozmyslím. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Dana: Taky mě hned napadli Návštěvníci : pršíme. Film možná Rozmarné léto?

    OdpovědětVymazat
  5. netuším, zkusím "střelit" Princezna ze mlejna? a Homolkovi? Zuzana

    OdpovědětVymazat
  6. Jak dostat tatínka do polepšovny?
    Katka

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji velmi pěkně za Vaše odpovědi.A správné řešení tu zaznělo. Je to jednak seriál Návštěvníci. Bylo sem "pršeno", přistály zde peníze i byl rybník vypuštěn. A pak Vesničko má středisková. Pan Čepek se zde potápěl, zatímco na hrázi si představíme Libušku Šafránkovou s Janem Hartlem. Obojí natáčení bylo v osmdesátých letech pro zdejší okolí velkým zážitkem. A rybník, dnes chovný pro rybolov, je připomíná dodnes. Takže velice gratuluji Majce, která trefila obě díla, ale blahopřeji i jednotlivým trefám i všem, kdo jsou ochotni si hrát. Dnes pokračuje druhá filmová otázka:-)

    OdpovědětVymazat
  8. No vida:)) a to jsem opravdu jen tipovala. Ale teď jsem si vygooglila, že rybník se nachází u Neveklova a tak mě napadá, zda jste zažila natáčení?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli jste, Majko, jen tipovala, tak bych si od Vás nechala tipnout čísla do Sportky:-). Jste fakt dobrá, i s tím Googlem. Ano, je to rybník zvaný Panský a obě natáčení jsem jako dítě opravdu zažila. A vlastně i prožila. Pro nás venkovany, obrovský zážitek, přijeli herci z Prahy.Dodnes vzpomínám, jak rybník vypustili a pak místní dobrovolní hasiči zase "pršeli" aby docílili přesného návštěvnického deště. A Vesnička? Celý kraj pak hromadně vyrazil na premiéru do letního kina, prostě takové Hoštice:-) Těžko tlumočitelná tehdejší atmosféra. Pěkné to bylo:-)

      Vymazat
  9. Jste mě pobavila:)) Ale Sportku nehraju, jsem si jistá, že tam by mě štěstí obcházelo obloukem:) Hezký den.

    OdpovědětVymazat