sobota 17. srpna 2013

Zeman na poštovní známce

Přesto, že Česká pošta stále zdražuje a úměrně tomu i rostou fronty na přepážce (- to  je snad národní poštovní zvyk, čím delší a nehybnější fronta, tím jsou úředníci za většinou jen jedním otevřeným okénkem pomalejší a zároveň spokojenější), zatím mě nedokázala odradit od posílání skutečných pohlednic.SMS z dovolené je o ničem,alespoň pro mě.:-)
 Zejména v letním období ráda posílám i ráda dostávám. Myslím pohledy, samozřejmě.
   Nu, a sehnat známku bývá mnohdy zásadní oříšek. Pokud nechci strávit jedno plodné dopoledne  či celé odpoledne na letenské poště, obzvláště nehybné, musím provést průzkum letenského terénu a pokusit se objevit minimálně jednu trafiku, kde krom pohledů prodávají i známky. Není to jednoduché, jedna vstřícná paní trafikantka mi vysvětlila, že by k nim, díky děsivým frontám na poště, chodili lidé jen pro známky a tím by se tvořily fronty i u nich. Rabat z toho nemají a dělat dobré skutky je naše současnost už dávno odnaučila.
 Nedivím se, chápu. Již jsem sama několikrát na vlastní kůži pocítila, že u nás je každý dobrý skutek hned po zásluze potrestán. 
   Leč nevzdala jsem se a výsledek se dostavil. Trafika se známkami (lokaci samozřejmě neprozradím:-).
 Raduji se, nakupuji ve velkém, jsou to ovšem známky se Zemanem!!!
 Rádoby vtipně se nad tím pozastavím, kladu dotaz, zda nejsou jiné. A to jsem si naběhla. Trafikant mě div neinzultoval, co si to vymýšlím, ať jsem ráda, že vůbec nějaké jsou a ještě bych si chtěla vybírat….                 
Nu, zjevně jsme nebyli naladěni na stejnou vlnu, já to navíc myslela žertem, jelikož jsem byla opravdu ráda, že nějakou mám. Zkusila jsem to vysvětlit, pán to přijal, že prý se zas tak nezlobí, ale že mu tady toho Zemana všichni otloukají o hlavu, místo aby byli rádi, že mají známku a nemusí tvrdnout na poště.
No, je to takové pro dobrotu na žebrotu, souhlasila jsem s ním, sbalila Zemana a zmizela. 
Posílám tedy pohledy s ním a jsem zvědavá, jak nakonec skončí. Třeba na tom budou příjemci jako Martinka:-). Ta mě pobavila a souhlasím s ní. Jenže jinak to někdy nejde. 
        Já ovšem přísahám, že na Letné jsem jinou známku nesehnalaJ. A přitom, co bych třeba dala za FifinkuJ

                                                    


                            , 

7 komentářů:

  1. Jé, se známkou se Zemanem jsem také "prudila" na jedné poště v menší vsi, prostě jsem trvala na jiné, protože ani není samolepící a já Zemana určitě neolíznu. Paní nejprve neměla moc pochopení, ale nakonec jsem uspěla:-)Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) To jsem se pobavila. A skvělý argument, zkusím to příště,protože opravdu není samolepící.
      Třeba také uspěji
      Hezký den

      Vymazat
  2. Ha, jsem sto let za opicemi, neb jsem do teď ani nevěděl, že známky jsou samolepící! Alespoň u nás jsem vždy dostal "lízací" klasiku.
    A Fifinku (vlastně ani toho Zemana) jsem taky na známce ještě neměl. Zatím asi doprodávají staré zásoby s kytičkami. A je pravda, že frekvence mého psaného poštovního projevu hodně zaostává za onou slavnou kadencí kulometu z Černých baronů. :)
    A tu trafiku "si nechte". Ani houbaři neprozrazují svá místečka. :)

    Hezký víkend!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to olíznutí mně taky nenapadlo :-))))))
    Hezký zbytek víkendu a prázdnin ;-)
    A.

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem Zemana na poště odmítla :-) Slečna se smála a vytáhla známky s kytkami.

    OdpovědětVymazat
  5. :-) já to na poště hlásila hned, že chci známku bez Zemana.
    paní se smála a ptala se, zda přijmu svatého Václava. Zažertovala jsem, že pakliže bude na koni, sem s ním :-)) A byl! ... a samolepicí!

    A jinak,Jitko, pohled došel a potěšil, i když byl se Zemanem (zohlednila jsem obsahm nikoli formu :-)). děkuji!! a to dopsané "SORRY" vedle známky mě tedy odbouralo :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tenhle příběh mě pobavil....no já bych radši taky Fifinku:-)

    OdpovědětVymazat