pátek 2. srpna 2013

Kadeřnice

   S krátkým účesem se moje návštěvy kadeřnice omezily na minimum, tudíž se náhodné posezení v točícím se křesle před obřím zrcadlem stává okamžikem svátečním, a mnohdy i velmi inspirativním. Klevetíce pod kadeřnickými sušáky se totiž probere tolik věcí, že jeden žasne, jak dosud bez podobných informací mohl existovat. Jelikož mě většinou čekají jen nůžky a fén, jsem o hlubokomyslnou diskusi pod sušáky ochuzena, ale i tak je návštěva kadeřnictví výživnou informativní zkušeností. Nejinak tomu bylo i včera odpoledne. Zkrátit můj účes do přijatelné letní podoby trvalo sice asi jen půl hodinky, ale těch nových poznatků neřku-li až drbů:-). Některé z nich jsou, bohužel, smutná realita. Třeba ten,že přes protesty celé sedmičky se bude stavět nové obchodní centrum, které nikdo nechce. Tedy nikdo, naši zastupitelé zjevně ano. Stromovka je pořád zničená po povodních a poměrně prudce se zvýšil počet bezdomovců u Billy, kteří tam vesele obtěžují a nikoho to nezajímá, tedy nikoho zodpovědného, kdo má pravomoc zasáhnout. 
V Bille samotné pak lze nakoupit jen s vypětím veškeré vaší pozornosti, protože nikdy nevíte, kdy vám napočítají jiné ceny než které avizují ( tak to jsou ostatně i moje častá zkušenosti).
    Nu, zdá se, že i do kadeřnictví dorazila všudepřítomná společenská deprese,přestože je doba volna a dovolených. Nic hezkého jsem se nyní v podstatě nedozvěděla.  
A protože nálada se vždycky veze na stejné vlně, doma jsem objevila mail s těmito odkazy : 1 a 2. Ony jsou sice humorné, ale ve finále je to spíš zoufalý smích nad bezmocí nejen na úřadech. 
Zdá se, že na sedmičce je těch rozladěných vln trochu víc, nejen
 v kadeřnictví. A navíc  domů odcházím s poznámkou, že ty krátké vlasy nejsou v určitém věku až tak ideální .... 
 To je tedy den:-). Pak že se má pod sušákem relaxovat. Ještě že na masážích na mě nikdo nemluví:-)
    Nu, doufám,  že za dalšího půlroku bude i v kadeřnictví podstatně lepší nálada.. 

2 komentáře:

  1. Návštěva kadeřnice má ještě finanční výhody!!!zaplatíš jen za kadeřnickou činnost, ale už ne za zpravodajství, zaručené informace, vyzkoušené recepty a fundované politické komentáře:-) Míša

    OdpovědětVymazat
  2. To ano, kadeřnictví je v tomto ohledu nepřekonatelné:-)

    OdpovědětVymazat