čtvrtek 29. srpna 2013

Setkání s legendou

Stanislav Motl pro mě takovou legendou je. Obdivuji jeho práci, co všechno dokázal, do čeho se pouští, co odhalil. Ráda poslouchám jeho pořady, čtu jeho knihy.  Baví mě jeho přednášky. 
A jelikož jsme pojaly odvážnou myšlenku pozvat ho na naše Hovory, došlo i k našemu osobnímu setkání. Na Vinohradech,
 v příjemném prostředí, abychom doladili detaily. A změnilo se to v báječné povídání o všem možném, žasnu, do jakých souvislostí se některé události mohu dostat, když se oprostíte od stereotypů a podíváte se na věc z jiného úhlu. A nebo máte tak bohaté vědomosti jako pan Motl. V podstatě jsem  takřka nábožně naslouchala a žasla. Navíc jsem dostala knihu, takže mě čeká báječné čtení. Jako skvělou třešničku na dortu mi pan Motl připravil pozvání do ČR. Natáčel tam jeden ze svých dílů pořadu Stopy, fakta, svědectví  a vzal mě s sebou. Tudíž jsem měla příležitost sledovat ho při práci a pak si povídat s jeho spolupracovníky. Byl to výlet do novodobé historie, spoustu věcí jsem se dozvěděla a navíc jsem měla pocit příjemně prožitého času s milými a vzdělanými lidmi. To se opravdu nestává každý den.  A když mi pan Motl ještě pochválil moji knihu Odnikud nikam, odcházela jsem domů takřka v euforii. Bylo to prostě dokonalé setkání s legendou. 
Naši účastníci Hovorů se na ni navíc mohou těšit, v lednovém termínu přijde pohovořit i k nám do kavárny Dadap. Slíbil mi i do školy, takže se těšíme na všech frontách.... 








5 komentářů:

  1. Tak tento zážitek Vám závidím!! Ale v dobrém:)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky mám pana Motla ráda a závidím Vám osobní setkání. Jeho pátrání v minulosti je opravdu zajímavé. Díky za tip na knihu, už vím,co mám shánět v knihovně.

    OdpovědětVymazat
  3. To musel být zážitek! Pana Motla mám moc ráda, obdivuji jeho práci.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný zážitek!!
    Moc Vám ho přeju :)

    OdpovědětVymazat