pátek 9. srpna 2013

Anonym

Jsem sice toho názoru, že žádný anonym nestojí za chvilku našeho času a přemítání, anonym internetový zejména,přesto.....
 Vnímám jako vadu charakteru, když se někdo pod svůj názor nedokáže podepsat, postavit se za něj, a dokáže jen rýpat, urážet
 a plivat. Je sice pravdou, že kapka jedu zabíjí
 i v medu, ale i tak jsem přesvědčena, že takovými křiváky nemá cenu se zabývat.
 Přesto jim věnuji svůj dnešní čas, činím to tak ovšem poprvé
 a naposledy. Nemám zapotřebí ztrácet energii  exoty, kteří se natolik bojí zveřejnit svou identitu, že se skrývají za anonym či nic neříkající přezdívky, a v rámci toho si dovolí něco, co by tváří v tvář nedokázali.
Jak jsem již řekla, vnímám to jako vadu charakteru, neřku-li nemoc, a je mi jasné, že s psychicky labilními lidmi s pokřivenými morálními hodnotami se diskuse vést nedá, a také ji ani vést nechci. Zabývám se tím tady proto, že se množí anonymní reakce zde, na blogu. Já je samozřejmě nezveřejňuji, byť s tou myšlenkou koketuji. Nechť si ostatní počtou, jací jsou mezi námi chudáčci. Ale zároveň si říkám, proč? Proč kazit ostatním den? Stejně to nikam nepovede.
Vždycky jsem si myslela, že když mě nějaký blog nebaví, nečtu ho. Nebo napíšu svůj názor, slušně a s podpisem. Neurážím, nenadávám, nejsem sprostá.
To ovšem vyžaduje určité IQ a to zjevně anonymům chybí. 
   A tak znovu, proč tolik prostoru nějakým chudákům?  Proto, abych se zeptala ostatních slušných bloggerů, pokud se jim něco podobného stalo, co s tím? Stačí nereagovat?  Nebo přestat psát? Nebo zamknout? Jak se bránit proti trapným anonymům, abych je nemusela číst ani já? Nejsem zvědavá na jejich jedovaté sliny, navíc anonymní.
Mohu samozřejmě jejich názory pustit a rozpoutat diskusi, nějak jim odpovídat, ale je přeci známo, že kde není od boha dáno, v apatyce nekoupí.
A vést polemiky se zbabělcem? Komu by se chtělo?
Mně tedy ne.
Tak co s tím? Máte zkušenosti nebo si tu nějaký trotlík (případně trotlíci) zasedl jen na mě?
Děkuji za případné dobře míněné neanonymní rady.


16 komentářů:

  1. Jejda, i u vás? Já už jsem si zvykla, že cca několikrát za týden (za měsíc..jak kdy) mi píše nějaký nechutný anonym (nebo anonymy), ale proč u vás?
    I já je většinou mažu. Zpočátku jsem s tím neuměla pracovat a chtěla jsem přestat psát, ale už se nad to dovedu povznést. Jen pište dál a anonymy mažte, těšíme se na vaše články:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Amélie, i tady. Oni byly už i dřív, jen v poslední době je jich větší koncentrace. Zkusím se tedy povznést.
      A děkuji

      Vymazat
  2. Anonym je nula, nicka, sám sebe si neváží tak nemá ani jméno....kdybyste přestala psát, uděláte mu radost, ale nám pravidelným čtenářům by něco chybělo:))
    MOžná by to chtělo radu od někoho kdo rozumí počítačům, prý se dá IP adresa, ze které chodí anonyny, zablokovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, díky, to je dobrý nápad, zkusím se na tu možnost s IP vyptat.

      Vymazat
  3. Anonymy k virtuálnu patří. Bohužel.

    Asi je zbytečné se jimi zabývat a nechat se otravovat.
    Nebo komentáře zakázat úplně- kdo něco má, aŤ to hodí do mailu, nebo dělat, že nejsou. To bude myslím pro utajené autory tím trestem největším.;-)

    ... a jinak pokud jsi,Jitko, občas nahlídla do nějaké diskuze třeba na iDnes, tak jistě víš, jak to s IQ takových pisálků je -jedna diagnóza stíhá druhou :-) Netřeba si brát takové výtky a projevy osobně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markéto, já vím, ale přesto to trochu otráví. CHtěla jsem blog zrušit,zase si ale myslím, možná naivně, že je to jediné fórum, kde mohu občas vystrčit na světlo boží své knihy, tak to vlastně veřejné být musí.
      No, nevím, budu mazat, vstřebám to, já vím.
      Diskuse znám, vím že je to žumpa, a snažím se tomu vyhýbat. Tomuto se hůře vyhýbá. Ale snažím se. A díky za radu:-) a úhel pohledu.

      Vymazat
  4. Na tohle je bohužel internet jako dělaný, přímo nahrává těmhle lidem, jsou to jistě zamindrákovaní jednici, kteří si takhle zvedají sebevědomí. Mažte a nereagujte. Pokud někdo poradí, jak je bloknout, tím líp. I přes tyhle nechutnosti vám přeju hezký den.

    OdpovědětVymazat
  5. Můžete zúžit přispěvatele z "Kdokoli" na "Registrovaní uživatelé". Potom si nebudete muset mazat ruce mazáním anonymních výkřiků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Romane, děkuji, už jsem to zkoušela, zatím mi to nešlo, technika je nějak silnější než já. Ale je to dobrý tip, zkusím to i nadále. Děkuji za zprávu

      Vymazat
  6. Pokrok nese i své anonymy. Dřív si vylévaly své úlety do telefonů, dnes po internetu:-(
    Lituji ty co se tak nudí, že musí hrát hru na anonyma, aby se ujistili, že ještě dýchají!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s Vámi, lituji je též. Někdy je v tom i kapka sebelítosti:-), když to musí člověk číst, ale to je vždycky jen chvilková slabost:-), která pomine. Pominula.
      Děkuji Vám a hezký den
      A mažu:-) Prý kdo maže ten jede, tak uvidíme:-)

      Vymazat
  7. Napadlo mě to samé, co Amelii - tady taky?! Co může vadit na pohodovém psaní? Holt to anonymní urážení už někteří asi povýšili na sport a počítají si body, kolik urazí denně lidí.
    U mne byl za tu dobu snad jen jeden nebo dva takové "komentáře". Nejsem nijak zajímavý a houfně čtený.
    I já bych doporučil povolit jen přihlášené uživatele. Blokace IP adresy, to už musí někdo zkušený. Ale není problém připojit se někde v restauraci, čímž se získá jiná IP adresa a anonym může prudit zas.
    Zatím přeji nadhled a pevné nervy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mutile, děkuji.
      Víte, myslím si také, že bych neměla být pro anonymy zajímavá, ale zjevně zabloudili i sem.Otráví to, zamrzí,ale myslím, že i díky ostatním jsem se otřepala, Blokaci IP mi tady někdo poradil, já sama to neumím, ale nabídl se mi jeden zkušený IT, který prý dokáže poznat i IP podle mailu, co mu pošlete, tedy věci pro ně nepředstavitelné. ALe asi ho,ze zvědavosti, využiji. Abych věděla, komu tak ležím v žaludku. ALe jinak je to už jedno. Děkuji Vám a ráda Vás tady vidím. Hezký den

      Vymazat
  8. Já mám zatím asi štěstí, nebo za anonymy nikomu moc nestojím...Pravda taky je, e poslední rok moc nepíši...Přišel mi jen jeden, hnusný mailem z neznámé adresy. Někomu jsem stála za to, aby si udělal kvůli tomu extra mail...
    Měla jsem z toho husí kůži, ani ne že to byl anonym, ale dostalo mě, že mi chtěl naschvál ublížit...
    Myslím si, že je nejlepší mazat a nereagovat, protože většinou chtějí reakci, chtějí vidět, že se trefili a toho dotyčného ranili.
    A říkám si, že ani nejde o to co člověk na blogu píše, spíš o závist. Tady se nabízí, že jste úspěšná, vycházejí vám knihy, jste spokojená. To je důvodů k závisti až až...
    Přeji, ať jich ubývá a nemáte co mazat:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Moniko, úplně s Vámi soucítím, chápu, jak takový pocit, že někdo chce jen ubližovat, s člověkem zatřese. On to člověk časem vstřebá, samozřejmě pokud se to neřetězí,ale je to nepříjemné,a člověk to nechápe ( tedy já ne,), mrzí ho to atd.
    Pravdu máte, že jen mazat pomáhá. Budu se tím řídit.
    Děkuji Vám za Vaše laskavá slova, s těmi úspěchy to jistě zas tak slavné není, ale spokojenost vládne. I to asi dráždí. Nicméně, Vám děkuji k zdravím Járu a přeji hezký den

    OdpovědětVymazat