úterý 25. října 2011

Exekutor

Exekutor u našich dveří ještě nezaklepal, ale já klepu na vše nehořlavé:-), aby se tak nestalo, protože podle toho, co vidím ve svém okolí, nevíte dne ani hodiny. A proti arogantnímu, nenasytnému molochu exekuce v našem právním státě zjevně nemáte ochrany:-).
Vede mě k tomu sledování příběhu na netu, kdy dívence z dětského domova zabavili veškeré úspory, protože kdysi kdosi nezaplatil za ni odvoz komunálního odpadu! Děje se tak, když dítě, lapené revizorem, (který si na něj troufne, na zdarma jezdícího bezdomovce ne.), zatluče doma pětistovku pokuty, a za mnoho let vás exekutoři oberou o vše, co doma máte! Stane se, když opomenete zaplatit fakturu na telefon, která činí několik set, a oni vás pak ve jménu našich zákonů zruinují!!!
Včera u kadeřnice vyprávěla paní, jak jim před deseti lety přišla krom faktury ještě i složenka na pětistovku - dvojí platba na jeden účet. Zaplatili vše fakturou, operátor (Vodafone), proti tomu nic neměl. Minulý týden se exekutor u jejich bytu dožadoval částky sedmnácti tisíc korun, kterou museli zaplatit! Operátor teď dělá mrtvého brouka. Přitom paní tvrdí, že jednak vše zaplatili, a jednak má celých deset let stejné číslo. Což nemohou poslat upomínku či upozornění? Denně posílají tolik „kravin“, které zahlcují váš telefon, ale upomínku poslat nemusí? Stejně tak s tím ostatním? Jak to, že nejsou povinni vás alespoň jednou upozornit, že je někde chyba? A jak to, že vylezou až po tolika letech? A navíc teď, což je ještě víc podezřelé. Je to hodně rychlý způsob, jak v dnešní době krize získat peníze!
Z knihovny vám upomínka dorazí, klidně i mailem, jinde to není možné? Jestli je to tím, že knihovny jsou kultivované pracoviště, tak tomu rozumím:-).

Ale stejně, kde jsou naše zákony? Jak je taková, státem posvěcená, lichva, vůbec možná? Ale co se ptám, že? Jen by mě zajímalo, zda exekutoři klepou u všech dveří stejně, nebo zda jdou, jak je u nás dobrým zvykem, jen po těch, co se nemohou bránit? Skoro bych řekla, že to tak je. Tak bacha na exekutory...


7 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Doufám, že všichni co posvětili sprostý ,exekutorský, rabující systém zhoří v pekle...napřed řádné prošetření a pak slušná exekuce,a ne jak za války....Daja

    OdpovědětVymazat
  3. Zase jedna česká originalita!!! Exekutor je tu mocnější než prezident! Když jsme zjistili, co si tu může exekutor dovolit, zhrozili jsme se:o(((! V zahraničí, fungují, výše Vámi doporučené způsoby, komunikace s dlužníky. Tak se vám opravdu může, jen vyjímečně stát, že něco zapomenete zaplatit. A když už se stane, exekutor s vámi vyjednává, aby zásah pro vás i něho, byl v souladu se zákonem.Jednou z podmínek pro vstup do EU, bylo zrušení trestu smrti. Jak je možné, že si ještě nikdo nepovšiml ve Štrasburku, porušování lidských práv českými exekutory?!

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím ale, že exekutor je ohrožený druh, protože už pomalu nebude co brát.
    A jinak je to opravdu zlodějna posvěcená státem.

    OdpovědětVymazat
  5. s exekutory velmi opatrně! jsou schopni vás zadlužit i pro další generace... jejich moc mi připadá neomezená, ničemu nepodléhající.... :-((

    OdpovědětVymazat
  6. Ono totiž ten, co má peníze, má i advokáta, co ho před exekutory ochrání a kdo peníze ,,na rozdaj" nemá, jak ten se ubrání? A protože lid chudne, je nutné brát vše, třebas i otvíráky za pár kaček. (I exekutor si musí na sebe vydělat)

    OdpovědětVymazat
  7. no já na toto téma nemluvím, já ho žiju:-((((

    OdpovědětVymazat