pondělí 19. září 2011

A co na to Iveta Bartošová?

„Co je s Ivetou Bartošovou?“ setkávám se v poslední době poměrně často s bizardní otázkou, kdykoli opustím hranice hlavního města.
Moji naprostou neznalost tohoto problému, který hýbe českou společností, považují za nepatřičnou, protože přeci žiji v Praze a měla bych mít o Ivetě dokonalý přehledJ
   Když jsem se ale nedávno s podobně investigativní otázkou setkala i ve svém celkem blízkém okolí, pochopila jsem, že je něco shnilého ve státě českém. Poznamenala jsem, že k Ivetě mám vztah asi jako ke státnímu rozpočtu Toga, tedy je mi naprosto ukradená. Některým se ale moje lhostejnost příliš nezamlouvala.
Ale Iveta je přeci jednou z našich nejlepších zpěvaček!“L
  Podobná jistota se v argumentech tohoto bizardního fan klubu objevovala poměrně často. Pochybuji, že by se dala pregnantněji vyjádřit podstata současné kulturní úrovně.  Lidi zajímá, co se děje s Ivetou Bartošovou. Denně si o tom čtou v Blesku či jiných atraktivních tiskovinách, jelikož jiné čtení není dostatečně akční. Nepíše o Ivetě BartošovéL.
   S Ivetou Bartošovou mám tedy ve finále opravdu určité potíže.  V tom mají zvídaví tazatelé pravdu.  Nedá se to ale zlepšit. Jejími eskapádami se rozhodně nehodlám zabývat. Ostatně, co je zajímavé na životě obtloustlé stárnoucí asi alkoholičky? Snad jen to, že nezvládá výchovu svého syna, čímž by měla probudit zájem zejména sociálky a ne naší „kulturní“ veřejnosti.
Jenže když pak zjistíte, že kolem Ivety se točí hovory i na školní chodbě, ba i ve sborovně, je vám do pláče. Nebo se otevírá kudla v kapse.  Protože když jsem kdysi prohlásila, že na naší škole bude studovat vnuk Jana Procházky, i mnohé kolegyně marně pátraly, kdo to ten Jan Procházka vlastně byl. A to by se s Ivetou Bartošovou bohužel nestalo. Její drobeček naštěstí u nás studovat nechce, tak jsou moje úvahy čistě hypotetické.
Nepamatuji si přesně, kdy mi jméno Iveta Bartošová začalo vadit. Myslím, že jsem ji kdysi vnímala jako jednu z řady pophvězdiček, která zpívá docela normálně. V současném mediálním průjmu kolem bývalé zpěvačky a aktuální skandalistky může ještě tak zaujmout fiktivní studie“ jak úspěšně zničit své vlastní dítě“, nic jiného.
Proto její život úspěšně šumí mimo mě. Popravě řečeno, není to zas tak úplně jednoduché, Iveta totiž vykoukne takřka odevšad - internet –trafika – Billa-veškerá audiomedia bez ohledu na jejich veřejnoprávnost-ulice- kadeřnice- kavárna- venkovJ. Ba řekla bych, že před Ivetou není úniku. Zvlášť, pokud vám vadí. Všeobecně jaksi platí, že co vám vadí, toho je všude kolem nepřeberněL.
Ne všichni jsou zanícenými  voyery Ivetina života.  Ale obecně je jich mezi námi na můj vkus poměrně mnoho. A proto poměrně vyrovnaně očekávám situaci, kdy se každý problém zakončí zásadní otázkou:
A co na to Iveta Bartošová?“
A bez znalosti odpovědi se prostě nehneme dálJ……
Jan Tleskač už má dávno odzvoněno:-)



4 komentáře:

  1. Stydlivě přiznávám, že nevím, kdo je Jan Procházka. :-( Každopádně celkem žasnu, že on opravdu IB někdo řeší. Já když někde zahlédnu titulek ohledně její osoby, jsem překvapená, že někoho to zajímá. Bohužel takhle to v našem státě funguje, nejvíc pozornosti mají ti, co si ji naprosto nezaslouží.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to jste mi udělala tímhle článečkem opravdu radost.
    Opravdu není dne, aby na nás Iveta od někud "nevykoukla". Taky ji nemusím.
    A zrovna tak soudní turistku Helenu Vondráčkovou.
    Co všechno se dá udělat, aby člověk byl v "centru" pozornosti.

    OdpovědětVymazat
  3. Fenomén Iveta živí a ne špatně hodně lidí a ostatní kteří si dovolují nazývat se celebritami také...tak o čem to je???? Daja.

    OdpovědětVymazat
  4. Taky nevím, kdo je jan Procházka..a přiznám se tedy, že já o Ivetě nečetla už dlouho nic...jsem asi vyjímka potvrzující pravidlo. Blesk je pro mě tiskovina, kterou ted nekupuju a Idnes, které mám jako startovací stránku žádné podrobnosti naštěstí nenabízí..A syna je mi líto, své rodiče si nevybral a m\yslím, že to fakt tedy nemá snadný...

    OdpovědětVymazat