pátek 7. ledna 2022

Wellness v Konopišti

 Novoroční, či spíše druhoroční, volno jsme se rozhodli strávit v Tvoršovicích. Navzdory tomu, když to hledáte, musíte zadat golf centrum Konopiště. Od Konopiště je to tedy dobrých deset kilometrů, možná i víc, ale je to značka. Tvoršovice asi tolik netáhnou, ani jako rodiště Zdeňka Štěpánka, jehož socha stojí u jednoho z vchodů. 

Ale už to známe, víme, že tato vlastně trochu klamavá reklama, protože na Konopiště si odsud opravdu neodskočíte, je účelová, a tak sem občas jezdíme. Odpočinout si, nabrat sílu, zaplavat si. Není to tu nejlevnější, v novém roce ještě utajeně podražili ( utajeně píši proto, že dohledat nové ceny moc nejde, sice vám je automaticky a bez vysvětlení naúčtují, ale ceníky mají staré. Když jsem se nad tím podivila, proč mi účtují jiné ceny, než které tady jsou nabízeny, tak mi sdělili, že to ještě nestihli opravit). Že teď měli týdenní odstávku a zavřeno, to jsem už nekomentovala. 

Takže ceny nové, služby staré. I tak jsme zkoušeli relaxovat, i když pára nešla, trysky masážních vířivek byly vypnuty a venkovní bazén, který je v ceně, zazimován. Ne snad, že bychom se chtěli otužovat, ale přelom roku byl takřka jarní,a po sauně by venkovní bazén bodnul. Zejména tehdy, když slabý proud osvěžující sprchy v sauně nabízel vodu takřka vlažnou. 

Do okamžiku, než přišly davy dalších lidí, se relaxovat dalo. Poté, pod nátlakem nezvladatelných dětí, skákajících snad i do vířivky, navzdory všude přítomným zákazům skákat do bazénu, už to o odpočinku moc nebylo. Tak děti řádily a řvaly, rodičům to nevadilo, ostatní se museli přizpůsobit. Vše pro dítě. Ostatně, i někteří tatínkové, ve snaze být někde první, klidně smetli malé dítě. Nebylo jejich, tak co by brali ohled. Zda se skáče či neskáče také nikdo nekontroloval, personálu to bylo jedno, tak co by si děti nezařádily, to je ostatně logické. 

A tak se relaxace poněkud zvrhla, proto jsme to radši vzdali. Ta úvodní chvíle klidu sice byla fajn, ale představa, že tu trávím nějaký draze zaplacený pobyt a relaxační zóna dost připomíná válečnou, tak bych asi radost neměla. Na odpoledne to jde, i když zákazník tady na prvním místě tak úplně není. Ale ve finále to vypadá jako hra na něco, co není. Třeba na Konopiště, co je ve skutečnosti Tvoršovice. A nebo jsme jen jednoduše měli smůlu a příště to bude lepší. Protože dosud jsme to tu měli rádi, a vlastně i máme, navzdory ...

Nu, uvidíme...



Žádné komentáře:

Okomentovat