neděle 31. května 2020

Virus ve školách


Skoro to vypadá, že virus se stal vítanou záminku, jak zdecimovat české školství. Nikoli zreformovat, jak tvrdí milovníci alternativního vzdělávání, ani digitalizovat, jak nadšeně ryčí média, ale zdeformovat. Roztáhnout nůžky na maximum, odstřihnout část dětí od možností chodit do školy definitivně, rozvolnit vzdělávání i u těch ostatních, a pozvolně začít budovat společnost, která vzdělání nemá a vlastně ho ani nepotřebuje. 
To pak bude materiál k ovládání!?
   Likvidace možnosti nastoupit normálně do školy vede k tomu, že školy se mění v jakési hlídací útulky, kam se chodí v podivných rozestupech a za dodržování šílených pravidel, zatímco v reálném životě se mačkáme v obchodních centrech či na diskotékách s návštěvností tři sta i více lidí. Do školních lavic ale nikdo vlastně nesmí. 
A ti, kterým to nyní zákon milostivě dovoluje, to mají tak komplikované, že tam raději nejdou. 
A ti, co šli, těm to totálně zkomplikujeme karanténou, protože když se v kolektivu těch, co se přeci jen chtějí nějak systematicky učit, objeví nákaza, tak je k té zkoušce vůbec nepustíme, (viz to, co se nyní děje v Karviné). 
A řešení prý není!!!!
Samozřejmě, že by bylo. Nehledě na to, že se s takovou variantou mělo počítat. 
Systém karantén přeci není reálný, to by někdo byl už pořád v karanténě, tak se s tím virem (pokud tedy nějaký je) koexistovat nedá. Jenže to se musí chtít a já čím dál víc podléhám dojmu, že se nechce.  
Všechno je rozvolněné, všude se už může, jen do škol ne? A tam kde ano, jsou taková pravidla, že je pak lepší nejít.
   A vzdělávání jako by najednou bylo sprosté slovo. I ti, co bojují za návrat dětí do škol, mluví jen o socializaci, protože by je asi, minimálně na sociálních sítích, za slova vzdělávat či učit, ukamenovali. To není podstatné, socializace ta ano, ale vzdělávat? K čemu? CO je to za zkostnatělý názor, online to stačí. Nebo domácí vzdělávání, či dokonce život sám….
A hlavně šílený chaos, nic systematického. Ono to nakonec všechny přestane bavit, sledovat, co se ve škole smí a nesmí, kdy tam jít a kdy nejít, a raději to zabalí a do školy nepůjdou. 
Protože, co kdyby se náhodou nakazili a školu zavřeli.  

   Ve školství nikdy nebyly peníze a tak školy můžeme zavřít natrvalo. To třeba doly, tam se to nevyplatí, zavřít důl plný nemocných horníků. Nebo supermarkety, hobby markety či nějaká mega centra, která sypou prachy. Ty školy neprodukují. A nějaký handicap do budoucna z nedostatku vzdělání nikoho teď nezajímá.
Stejně jako nervy současných maturantů, co bude, když někdo z nás při testu zakašle nebo pšíkne? Nemluvě o zvýšené teplotě? To budeme (možná?) maturovat v září?

     Přístup k českému školství nyní označují za skandální!!!
     (ne snad, že by dřív nebyl, ale nyní je to opravdu tristníL)


1 komentář:

  1. Naprosto souhlasím. Totální blbákov.
    Dcera kámošky, maturantka, dostala zánět močáku. Teploty.
    Nesmí do školy, a zjevně jí nepustí k maturitě, i když se prokázala!!! negativním testem !! (který si zaplatila) a lékařskou zprávou.
    Nervy nadranc, dokonce sáhla po neurolu. Je zodpovědná, trápí se už od března, neví,co bude.....
    Ale nikoho to bohužel moc nezajímá. Smutné.
    Radka

    OdpovědětVymazat