pátek 16. září 2016

Peníze nesmrdí

 ...řekl kdysi císař Vespasianus, když mu ti, co již měli z erární kasy dostatečně nahamtáno říkali, že zdanit močení na veřejných záchodcích je snad už přes čáru. Není, ujistil je císař a pro jistotu, aby podobným rýpalům zacpal ústa, se zaštítil nenapadnutelnou frází, že udělat se to musí, je to pro dobro veřejnosti a podobné bláboly, které nyní často slyšíme v souvislosti s modrými zónami.
Prostě je to ve veřejném zájmu! V jakém ovšem ještě nikdo nevysvětlil, protože tam, kde zóny fungují, třeba na Letné, to parkování nijak nezlepšilo, ba troufnu si kacířsky říci, že je to pořád stejné, někdy i horší. Zjevně si tedy někdo málo namastil kapsu a zavádí se proto zóny i na pětce, šestce a na osmičce. Pro běžného pražana je nyní auto k nepotřebě, neb si zaplatí za to, aby mohl stát někde ve své čtvrti, protože přejet autem do čtvrti jiné je nemožné. Nejvíc peněz potřebují zjevně na osmičce, protože tam tento zvrácený parkovací systém dovedli nejdál, tam se autem nemůžete pohybovat ani po celé čtvrti, zóny, které platí v jedné ulici, neplatí vedle.
 Občane, plať, to je heslo nynějšího mezivolebního období, volby jsou totiž v Praze až za dva roky a tak je nutné vytěžit z toho, co se dá. Že úředníci, respektive tedy politici, co o tom rozhodují, mají na všechno výjimku a mohou si tedy parkovat, kde se dá, že záchytná parkoviště nikdo nebuduje, že zóny jsou v podstatě metoda legalizovaného vydírání, to nikdo (ze zodpovědných) neřeší. Peníze nesmrdí, to věděl už Vespasiánus. 

                    Psáno sice pro FB, ale nechala jsem to i tady, zóny kam se podíváš

Žádné komentáře:

Okomentovat