úterý 23. srpna 2016

Nedobytný hrad

Nedobytný hrad si přáli všichni středověcí monarchové. A nejen králové, ale i vladykové, zemané a další méně významní feudálové. Náš hrad, tedy vlastně Hrad, je nedobytný právě nyní. Jistě, je to zaštítěné nevyvratitelnou frází o bezpečnosti v těžké době, takže se s tím dost těžko polemizuje, přesto je to dost problematické
( nechci napsat lidové výrazy buzerace a vopruz), ale ono to nic jiného není. Jednak je to dost amatérské, členové Hradní stráže, na které jsem se obrátila s dotazem jsou navíc velmi nepříjemní (doufám tedy, že to byla výjimka, ale protivný byl dost!) a v neposlední řadě to bere zážitek z návštěvy Hradu. Nemůžete ani vyjít a zase se vrátit (tedy ano,ale zase přes frontu), Matyášovou branou se jen vychází, je to prostě docela nepříjemná záležitost. 
A jeden by si i řekl, že v době terorismu to má nějaký význam,ale to by to nesmělo být tak amatérské. A pak, co když někdo zaútočí na Karlův most? Nebo jinde? V obchodním domě, třeba? 
Takže ve finále se vrátím k tomu nehezkému českému výrazu, ano, je to jen buzerace. Když navíc na Staromáku mohou lidi děsit falešní islamisté, kteří to navíc mají povoleno magistrátem?!, pak procházka kolem ostře střeženého Hradu je o to víc nepochopitelná!Trochu Kocourkov? Nebo tady je Krakonošovo?






4 komentáře:

  1. Naprostou s Vámi souhlasím. Obě akce jsou nesmírně trapné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, trapnost nad trapnost.Leč na druhou stranu: realita:-(

      Vymazat
  2. kdepak, tam není Krakonošovo, tam je Zemanovo
    a pan prezident se o sebe bojí....

    OdpovědětVymazat