pondělí 5. ledna 2015

Sovy do Athén

 Vozit. Nebo také nosit dříví do lesa či házet hrách na stěnu, tak všelijak se dá jednou větou vyjádřit dnešní snaha něco děti školou povinné naučit. První den po prázdninách, nota bene ještě vánočních, je to jen o docházce. V budově školy pak jsou sice fyzicky přítomni, ale duchem jsou samozřejmě stále ještě pod stromečkem.  Je to prostě zbytečná práce, což se, adekvátně k našim českým příslovím, dá sdělit i v angličtině, kde pro to mají úsloví o tom, že se bude orat vzduch, či v Rusku, kde totéž sdělují výrazem, že je to jako jet do Tuly se samovarem. Prostě naprostá zbytečnost. Tak se jí nebudu nijak hlouběji zabývat, protože vozit sovy do Athén budeme dneska celý den (a možná ještě i zítraJ) a spíš sdělím, že v novém roce Hovory o historii neumřely, jak se zatím zdá, ale zkusíme je znovu vzkřísit. S panem profesorem Jaroslavem Šebkem, stále poslední středu v měsíci. Tak abyste si zaškrtli datum v kalendáři.  A pak se uvidíJ. Aby ani toto nebylo na způsob transportu sov do AthénJ. Pevně věřím, že ne….

2 komentáře:

  1. Dobré ráno, tak přesně takhle se cítím já ne učitelka se svými syny. Snažím se moc, ale oni jako berani ne a ne se učit. Jestli je to pubertou nebo současným modelovým chováním všech mladých stylem " co bych vyčníval radši budu ovce", nevím, ale už jsem zoufalá. Oba (dvojčata) na střední a starší propadá ze tří předmětů (Aj, Nj a Ekonomika), druhý z Aj. Kéž by to trvalo jen tyto dva tři dny ...Jitu, omlouvám se, za vylití srdéčka, jen abych s ním nevylila z vaničky i dítě :-) Hezké ráno, Radka

    OdpovědětVymazat
  2. :-) jak dobře to znám. Jestli to trochu pomůže, oni to ti kluci mají trochu zpožděné, propadání většinou nemusí být žádná tragédie ( i když to se snadno hodnotí až zpětně:-). Ale dle mých zkušeností se ti kluci vždycky proberou a pak jsou z nich šikovní vysokoškoláci a úspěšní lidé. Jen jim to kapku déle trvá, než to vzdělání dobrovolně vpustí do okruhu svých zájmů. Tak držím palce, jsou šikovní a jednou se to zúročí. Uvidíte:-). Zdravím tříkrálově.-)

    OdpovědětVymazat