neděle 13. července 2014

Ve službách konopišťského pána


   Během letního volna jsem se vypravila do Informačního centra v Neveklově, kde prodávají moje knihy.  Systémem že já dodám a oni prodají (sám si napiš, sám si prodejJ).  Paní, která zde pracuje, se o moje knihy stará vskutku mateřsky, prodává, nabízí. Jsem  za ní moc ráda. 
Když knížky nejsou, informuje mě (v Americe by sice informovala agenta či nakladatele, u nás stále ale frčí: Udělej si sámJ). 
Já další dodám a prodej pokračuje. 
  Nyní i v novém Informačním centru, velmi pěkném a moderním. Pokud budete mít cestu, třeba i cyklocestu, kolem Neveklova, můžete zkontrolovat, že si nevymýšlím. A třeba si i jednu knihu koupit. I já si tam koupila. Ne sice svojí J, jak si mnozí rýpalové myslí, ale knihu o Konopišti. 
          Ve službách Konopišťského pána
Sice tady mají ve slově konopišťského velké písmeno, což je podle mě hrubka, ale mám prázdniny, neopravuji, čtu....
 A čtení je to dobré, zajímavé, plné fotek z nedalekého Konopiště. Jak to tam vypadalo před sto lety.I jinak je to hezké počtení. Zachycuje atmosféru doby, všechno, co si nyní připomínáme.  Určitě stojí za to kouknout někam, kde se dá kniha koupit. Třeba Info centrum v Neveklově. A přihodit i jednu mojí...:-
                                                    Pardon,nemohla jsem odolat:-)
                                        

2 komentáře:

  1. Dobrý den, četl jsem Váš článek výše a nedá mi Vaše pozastavení se nad souslovím Konopišťský pán s velkým počátečním písmenem? Nemohlo by se jednat o přezdívku oné osoby, jak to z kontextu knihy vyplývá a tedy použití velkého písmene správné?

    S pozdravem LP

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, já jsem uváděla, že je to "podle mě",tedy netvrdím to stoprocentně. Informovala jsem se u několika odborníků a všichni tvrdí, že to chyba je. Ale pravdu samozřejmě můžete mít i Vy, pokud jde o přezdívku, pak je to možné.Snad jsem tím knihu nijak nedehonestovala? Hezký den

    OdpovědětVymazat