úterý 24. září 2013

Miloš Urban

Je můj oblíbený spisovatel. Miluji jeho Sedmikostelí. A samozřejmě i téměř všechny jeho další knihy. Nedávno jsem zjistila, že bydlí na Letné, což bylo pro mě mile překvapující. Kousek vedle bydlí Petra Soukupová, teď Miloš Urban, třeba je něco ve vzduchu a mohla bych se nakazit jejich psavým uměním:-). Letná je pro psavce zcela jistě velmi inspirativní. 
To jsem ale kapku odbočila od samotného Miloše Urbana. Včera jsem se s ním setkala face to faceJ
Jakoby  byl nějaký den splněných přání, či předčasný Ježíšek. Nešlo totiž o náhodné potkání na letenské ulici, ale ke zprostředkované schůzce v jedné z mnoha letenských hospod, respektive restaurací.    Pro mě to bylo opravdové setkání s hvězdou:-). 
Mluvili jsme o knihách. A co je pro mě zásadní, i o těch mých. Vyslechla jsem si odborný názor na příběh, historický příběh, který bych ráda vydala. Mám ho i s lektorskými poznámkami. Moc to pro mě znamená. Stejně jako celé včerejší setkání. Miloš Urban je stejný jako jeho knihy. Opravdový. Příjemný, přímočarý, krásně se poslouchá.Taková setkání jsou pro mě nejen inspirativní,ale i nabíjející. Znovu se vracím k Hastrmanovi a dalším jeho knihám.
A zase se mi lépe píše. Taková setkání prostě k životu potřebuji. Pro inspiraci. I pro následnou energii. A setkání s hvězdou vždycky znamená, že máte minimálně chvíli cestu trochu víc osvícenou. Nebo jen rozjasněnou náladu a příjemnější pocit ze života. Minimálně z toho psavého. A to já mám. Dneska určitě:-). 
                                                

Žádné komentáře:

Okomentovat