úterý 17. září 2013

Historické hovory se vrací

Prázdninová přestávka je již dávno minulostí a na přetřes přicházejí naše historická setkání, respektive náš pokus o určitou talkshow na žhavá (možná i méně žhavá, ale zajímavá) historická témata. Podzimní celek nám otevře pan profesor Jaroslav Šebek svým vyprávěním o českých světcích, o hledání národní identity a dalších zajímavých atributech. Odrazíme se od svatého Václava a svaté Ludmily, kteří jsou pro září typičtí, ale určitě se dostaneme i k dalším světcům. Možná i k „nesvětcům“, a třeba až k současnosti, která by zase nějakého svatého uvítala s otevřenou náručí. To vše nám slibuje první setkání ve středu 25. září v kavárně Dadap, opět v 19. hodin.  A jelikož jsme v létě nezahálely, můžeme už představit i náš další plán. To abyste věděli, nač se těšit. V říjnu se zamyslíme nad kolektivizací s Jaroslavem Pinkasem s ÚSTRu, v listopadu se vydáme po stopách našich legionářů z první světové války s Eduardem Stehlíkem.Prosinec vyhradíme vánočnímu setkání jen takJ a v lednu na Vás čeká Stanislav Motl. Data do Vašich diářů jsou následující:
          25. září, 23. říjen, 28. listopad- pozor,to je čtvrtek:-)
          18. prosinec- to bude vánoční večírek:-) a 29. leden

Pokud se uvidíme v září, vše samozřejmě důkladně připomeneme. Zatím se na Vás jen těšíme. A srdečně zveme.
                Poprvé již za týden 25. září v 19.hod v Dadapu
Krom toho spouštíme webovky jen pro tato naše historická setkání, kde budou fotky, informace, detaily pro zájemce:-)
                                                          http://hovoryohistorii.webnode.cz/

2 komentáře:

  1. To jsou situace, kdy lituji, že Praha je tak daleko.... A máte hezké pozadí blogu, takové podzimní, zalézt do postele a číst:)

    OdpovědětVymazat
  2. Majko,máte pravdu, jeden by nejraději nevylézal z postele, a s horkým čajem na stolku klidně celé dny jen četl. Já tedy ano. Tak ať nám dnes alespoň neprší. Hezký den přeji

    OdpovědětVymazat