úterý 31. května 2011

Žhavé zážitky

Ráda chodím do sauny, vyhřát si tělo, pročistit se, odpočinout. Často chodím sama, protože většina lidí z mého okolí saunu nesnáší, takže je to vždycky taková relaxace o samotě. Dnešní doba v rámci úsporného programu preferuje společné sauny, na což jsem si musela zvyknout, ale člověk si zvykne i na šibenici, takže proč ne na upocené naháče. Prostěradlo k zahalení mám ale vždy v pohotovosti, v obavě ze setkání se svými studenty. Setkat se s někým, koho u tabule drtím z třicetileté války, v rouše Evině není tedy to pravé ořechové. Stalo se mi před dávnými léty a od té doby jsem sakra opatrnáJ.
  Ovšem jsou i jiné žhavé zážitky. Onehdá se mi povedlo uniknout do bazénu v dopoledních hodinách, takže jsem si užívala luxusního soukromí. Sedím si tedy v sauně, sama se svými myšlenkami, když tu tam vnikne muž postavou i chováním připomínající hrocha. Umístil se na horní polici a chvíli se zdálo, že nebude rušivý element. Ovšem se zvyšujícím se horkem začal vydávat znepokojující hroší zvuky a poté pojal myšlenku, že si zacvičí. Nejdřív hlasitě promasíroval své tučné chlupaté tělo, poté se svalil na záda a vzápětí vztyčil do svíčky. Jeho malý generál se tam prapodivně kroutil a muž za hlasitých vzdechů vytrčil nohy až za hlavu. Ač nejsem nikterak cudná ani prudérní, náhle jsem nevěděla, kam s očima. Navíc to podle jeho zvukového doprovodu vypadalo, že každou chvíli dostane infarkt. Chtěla jsem tedy zbaběle prchnout, když tu se prudce svalil z rozpálené lavice a saunu opustil. Vydechla jsem si a čekala, až zmizí z vedlejšího bazénku, abych mohla odejít také. Ovšem on se vedle cachtal snad půl hodiny, a já se pomalu zalykala vedrem. Naštěstí jsem vydržela a mohla se v klidu ochladit a vydat se do bazénku, kde jsem si v klidu plovala svým oblíbeným stylem paní radová,abych si nezničila účesJ .Po chvíli se ovšem ozvalo děsivé plácnutí a hroch za mnou. Jeho plavecký styl se podobal hasičské stříkačce, takže vždy, když profuněl kolem, ohodil mě pořádnou sprškou, na což moje frizúra nebyla připravená. Vylezla jsem z vody s vlasovým porostem rusalky.  Hroch si lebedil v bazénu, a já si šla vypůjčit fén.
    Někdy se při pokusu o pravidelné sportování zažijí vskutku nečekané okamžikyJ

4 komentáře:

  1. :-))))ještěže ho nepraštilo,představa, že se člověk musí zachovat příkladně občansky a začít ho oživovat...brrr

    OdpovědětVymazat
  2. Jste odvážná, já bych prchla nejspíše ihned :-)

    AndyPan, vzhledem k tomu, že oživovat se už nemusí přes umělé dýchání, ale postačuje masáž srdce (nepřímá), tak to ještě jde :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Zasmála jsem se při představě, jak vám asi bylo v sauně s hrochem:-)))

    OdpovědětVymazat
  4. Jitko, teď jste mě dostala, dusím se smíchy. :-)

    V sauně jsem byla jednou jedinkrát a jen se svým manželem. V jednom místě, kam se jezdívalo na služební cesty, sauna byla, tak jsem to chtěla vyzkoušet. Hrocha bych nevydýchala. :-D

    OdpovědětVymazat