pátek 20. května 2011

Doba papírová

Přestože žijeme v době počítačů a elektronických vychytávek, stejně na všechno musí být papír. Přes proklamace o šetření a ochraně našich kůrovcem prolezlých lesů, spotřeba papíru radikálně roste. Dokonce se zdá, že školy dostaly za úkol zbytečnou spotřebu papíru pořádně  navýšit. V jakémsi pomatení kolem maturit to vypadá jako maličkost, která ovšem narůstá do obludných rozměrů. Tak zatímco dřív vyfasoval studentík jeden papír, který šlo archivovat a použít znovu, dnes jich dostane minimálně pět, a všechny hned po prvním použití skartovat. Takže celé dny stojíme u kopírky a množíme a množíme:-) Samozřejmě za svý, ministerstvo peníze zásadně neposílá. Neposkytlo je na naše platy, proč by se nervovalo s nějakými papíry či tonery, a plodně stráveném čase u kopírky ani nemluvě.
Zavaleni papíry nejprve zahltíme kopírku, poté skartovačku. Každý další krok mě zas a znovu přesvědčuje, že Cermat je zločinecká organizace, která škole a vzdělání vůbec nerozumí, ale udělala si z něj zlatou slepici. Jak je vidět, u nás lze tunelovat vše, i školství:-), které se zadusí pod horou papíru. Doba papírová je tedy dost děsivá. Skoro stejně jako doba ledová:) Brrrr:-)

3 komentáře:

  1. V úterý jsem, viděla složku papírů, která je vytvořena kolem jednoho maturanta. Musím říct, že mě to v době elektronizace všeho dost udivilo!!!

    OdpovědětVymazat
  2. No to je děs,,to člověk neví...

    OdpovědětVymazat
  3. Naše země je holt papírová. Jeden se zruší a další tři se vymyslí.
    Nemají páni z Cermatu podíly ve Sběrných surovinách a. s.?

    OdpovědětVymazat