úterý 31. srpna 2010

Tento způsob léta

...dalo by se říct k současnému počasí. Žel, léto ještě ke všemu finišuje a panující hnusné počasí jen podtrhuje nostalgii z končícího volna. Ale na druhou stranu, komu by se chtělo do školních lavic, kdyby venku svítilo sluníčko a bylo teplo a krásně? Tak jako tak, konec prázdnin je třeba trochu obzvláštnit. Něčím hezkým, neb třeba náš dnešní celodenní seminář a školení BOZP také bylo zvláštní:-( Až tak, že je škoda o takové hrůze psát. Ale naopak o domu kávy napsat chci. Máme ho totiž na Letné:-) Je to tedy spíš domek,respektive domeček kávy, ale kafe tam mají luxusní. A ceny mírné, přijatelné. Dopřát si tady můžete kávu brazilskou, italskou nebo argentinskou. Nabízejí i skvělou čokoládu - taková hořká s feferonkou, to je tedy lahůdka. Kávu si lze i odnést domů, ať již v balení dárkovém, miniaturním či obřím. Prostě, proti gustu žádný dišputát. A rozhodně se tady nesetkáme s podobnou reakcí, jako onehdá v řecké taverně, shodou okolností rovněž na Letné:-). Když  po dlouhém otálení dorazila vyjukaná servírka, náš pokus objednat si kávu rázem ztroskotal. Dívka totiž odvětila, že kafe nám neuvaří, neb mají obsazenou kuchyň!!
Pokusila jsem se vyzvědět, kdo jim ji obsadil, jestli třeba nešlo o spřátelená vojska.
Samozřejmě, že tento infantilní pokus o vtip nepochopila a vytrvale tvrdila, že jejich kuchyň je obsazená. Ve finále z ní vypadlo, že je obsazená kuchařem a tudíž ona nemůže uvařit kávu. No, moc jsme to nepochopili, dali si radši víno, to nikdo vařit nemusel. A trochu víc pochopili řeckou krizi. V domku kávy se takového překvápka (snad - člověk nikdy nevi) nedočkáte. Jste-li milovníci kávy a zabloudíte na Letnou, je to mňamka. Bohužel nikoli bezbariérová. Ale zase s donáškou,- minimálně na zahrádku na chodník, která tedy dneska byla nefunkční:-) Prostě konec léta poněkud rozmarný:-) čímž oslím můstkem přecházím ke sdělení, že v Celetné hrají skvělé Rozmarné léto. Je to první krok v čekání na příští letní rozmary:-)


1 komentář:

  1. Na kávě jsem závislá, takže já zajdu 100% ...a doufám, že nebude obsazená kuchyň :-))..že takový skvost utekl mé pozornosti???

    OdpovědětVymazat